Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com
İstanbul
AÇIK
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haber Teknoloji Elektrikli araçlar yayalar için tehlikeli mi?

Elektrikli araçlar yayalar için tehlikeli mi?

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırma, elektrikli araçların yayalara çarpma riskinin benzinli araçlardan daha yüksek olduğunu gösterdi. Bu durumun sebepleri arasında ise çeşitli faktörler bulunuyor. Araştırmada ortaya çıkan bulguları inceleyelim.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrikli araçlar yayalar için tehlikeli mi?

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırma, elektrikli araçların yayalara çarpma olasılığının benzinli araçlara göre daha yüksek olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, bu durumun birden fazla sebepten kaynaklandığını belirtiyor.

Elektrikli Araçların Yayalara Çarpmasındaki Artış

Britanya'daki trafik kazaları üzerine yapılan araştırmaya göre, elektrikli ve hibrit araçların özellikle kasaba ve şehirlerde, benzinli veya dizel araçlara göre yayalara çarpma olasılığının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Veriler, çevre dostu araçların yayalara çarpma ihtimalinin, fosil yakıtlı araçlara göre iki kat daha fazla olduğunu gösterdi.

Neden Elektrikli Araçlar Daha Tehlikeli?

Araştırmacılar, elektrikli araçların neden daha tehlikeli olduğunun tam olarak belirlenemediğini, ancak bunun birkaç faktörden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Elektrikli otomobil sürücülerinin genellikle daha genç ve deneyimsiz olduğu, araçların sessiz olması nedeniyle yayaların dikkatini çekmedikleri ve hızlanmalarının daha ani olması gibi etmenler, bu durumu etkileyebilir.

Risklerin Azaltılması Gerekiyor

Profesör Phil Edwards, elektrikli araçların yayalar için tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, hükümetin bu riskleri azaltması gerektiğini belirtti. Ayrıca, elektrikli araç sürücülerinin daha dikkatli olmaları gerektiğini ve yeni araçların sessizliği nedeniyle yayaların alışkanlıklarını değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Amerika'da Yapılan Düzenlemeler

Amerika Birleşik Devletleri'nde, elektrikli araçların sessizliğinin özellikle görme engelli yayalar için tehlike oluşturduğu belirtilerek, düşük hızlarda yapay motor sesi eklenmesi gibi düzenlemeler getirildi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, elektrikli ve hibrit araçların yayalara çarpma riskinin içten yanmalı motorlu araçlara göre daha yüksek olduğunu açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Barış Boyun, İtalya'da yakalandı!

Barış Boyun, İtalya'da yakalandı!

Sponsorlu bağlantılar