Apple, 27 Aralık 2025 tarihinde sona eren üç aylık dönemi kapsayan 2026 mali yılı birinci çeyrek raporunu kamuoyuna sundu.
Şirketin net satışları, yıllık bazda %16 artış göstererek 143,8 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 124,3 milyar dolar gelir elde eden teknoloji devi, bu sonuçla piyasaların 137-138 milyar dolarlık beklentisini rahatlıkla aştı.
Kâr ve Hisse Başı Kazançta Büyük Sıçrama
Şirketin kârlılık oranları da yatırımcıların yüzünü güldürdü. Apple, bu çeyrekte 42,1 milyar dolar net kâr açıkladı. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 36,3 milyar dolar seviyesindeydi.
Hisse Başına Kâr: 2,40 dolardan 2,84 dolara yükseldi (Beklenti: 2,68 dolar).
Brüt Kâr Marjı: %48,2 ile öngörülerin üzerinde gerçekleşti.
iPhone Satışları "Durdurulamaz" Seviyede
Bilançonun en güçlü kası yine iPhone oldu. iPhone satışlarından elde edilen gelir, yıllık %23 artışla 85,3 milyar dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Apple CEO'su Tim Cook, iPhone 17 serisine olan ilginin ve özellikle Çin ile Hindistan gibi pazarlardaki büyümenin bu başarıda kilit rol oynadığını vurguladı.
Tim Cook: "iPhone, her coğrafi bölgede tüm zamanların rekorunu kırarak bugüne kadarki en iyi çeyreğini yaşadı. Müşterilerimizin ürünlerimize olan ilgisi tek kelimeyle çarpıcı."
iPad ve Mac: Zıt Performanslar
Ürün grupları bazında bakıldığında karışık bir tablo göze çarpıyor:
iPad: %6 artışla 8,6 milyar dolar gelir sağladı.
Mac: Yeni modellere rağmen, geçtiğimiz yılın yüksek baz etkisi nedeniyle %7 azalarak 8,4 milyar dolara geriledi.
Hizmetler: App Store, Apple Music ve iCloud gibi kalemleri içeren hizmet gelirleri, 30 milyar dolar ile yeni bir zirve gördü.
Çin’de Görkemli Dönüş
Bir süredir eleştirilerin odağında olan Çin pazarında Apple, adeta küllerinden doğdu. Şirketin Çin’deki gelirleri yıllık %38 gibi devasa bir artışla 25,5 milyar dolara ulaştı. Bu performans, bölgedeki rekabet tartışmalarına da güçlü bir yanıt niteliği taşıyor.
Apple’ın dünya genelindeki aktif cihaz sayısı ise 2,5 milyar barajını aşarak ekosistemin ne kadar genişlediğini bir kez daha kanıtladı.