Jamie Carragher, Liverpool’un Galatasaray’a 1-0 yenildiği maç sonrası takımın performansını sert şekilde eleştirdi. Carragher, Liverpool’un oyun stilini "futbol değil basketbol oynuyorlar" diye tanımlayarak, takımın üst düzey bir performans sergilemediğini söyledi. Carragher, takımın savunma disiplini zayıflarken hücumda istenilen gelişmenin yaşanmadığını, yeni transferlerin dengeyi bozduğunu vurguladı.
"Beklenen Bir Sondu"
Liverpool’un oyun planının dengesiz ve etkisiz olduğu, oyunun sürekli iki kalede gidip geldiğini ifade eden Carragher, yeni transferlerin (özellikle Florian Wirtz’in) beklentilerin altında kaldığı, takımın savunmada çok şey kaybettiğini söyledi.
Teknik direktör Arne Slot’un sezona kötü başladığı, sahada ciddi sorunlar olduğu ve bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini dile getiren eski Liverpool efsanesi, geçen sezonki güçlü, dengeli ve disiplinli yapıya dönülmesi gerektiğini, bunun güveni yeniden sağlayacağını vurguladı.
Newcastle ve Crystal Palace maçlarındaki performans düşüklüğü ile gol pozisyonu vermede yaşanan sorunları Liverpool’un şu anki durumu için somut göstergeler olarak gösteren Carragher, bu durumun sadece tek bir mağlubiyet olmadığını, temel problemin takımın sahadaki görüntüsü olduğunu belirtti ve teknik direktörün bu sorunları acilen çözmesi gerektiğini ifade etti.