Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Güncel Haberler
İstanbul
KAPALI
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Kültür Sanat Anadolu Ateşi 25'inci yılını stadyumda kutlayacak

Anadolu Ateşi 25'inci yılını stadyumda kutlayacak

Türkiye'nin öncü, dünyanın en büyük dans gruplarından biri olarak kabul edilen Anadolu Ateşi 25'inci yılını özel bir stadyum gösterisiyle kutlamaya hazırlanıyor.
yazar
Didem Bektaş
Editör
Anadolu Ateşi 25'inci yılını stadyumda kutlayacak

Türkiye'nin öncü, dünyanın en büyük dans gruplarından biri olarak kabul edilen Anadolu Ateşi 25'inci yılını özel bir stadyum gösterisiyle kutlamaya hazırlanıyor.

2 Haziran'da Beşiktaş Stadı'nda gerçekleşecek etkinlik, dansın gücünü, Türk kültürünü ve Anadolu tarihini bir araya getirerek izleyicilere eşsiz bir deneyim sunacak.

ANADOLU ATEŞİ’NDEN 25. YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, 30 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, "500 dansçıyla olimpik gösteri yapacağız" dedi.

Gösteride Anadolu Ateşi'nin 25 yıllık tecrübesinin sahneye taşınacağını belirten Erdoğan, dansçıların Türkiye genelinde 12 farklı okulda prova yaparak gösteriye hazırlandıklarını anlattı.

“110 ülkede performans sergiledik ve 50 milyondan fazla izleyiciye ulaştık. Şu anda gruplarımızdan biri Kolombiya Bogota'da, diğer grup ise Çin'in Dezhou şehrinde sahne alıyor. Gruplarımızdan biri Antalya'da sahne alıyor, üçe ayrılıyoruz. Biz de bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bu sadece klasik bir Anadolu Ateşi gösterisi olmayacak; bugüne kadar neler yaptık, gelecekte neler yapacağımızı göstereceğiz. Anadolu Ateşi, Truva, İstanbul Düşleri, Davul, Kıvılcım gibi klasik sahneleri ve son dönemde üzerinde çalıştığımız Yeni İpek Yolu'nun ilk sahnelerini sizlere sunacağız. Sürprizlerle dolu bir gösteri olacak. Erdoğan, "500 dansçıyla olimpik gösteri yapacağız" dedi.

Stadyum gösterisi için çok özel bir sahne hazırlamak için çalıştıklarını kaydeden Mustafa Erdoğan, “Gösteride Türkiye'de ilk kez göreceğiniz sahne teknikleri kullanılacak. Geliştirdiğimiz ayna sistemi ile özel aydınlatma sistemi kuracağız. Sonsuz alanlar yaratan lazerlerle holografik bir görsel şölen hazırlıyoruz.”

25 yıldır dünyanın en büyük organizasyonlarında sahne aldıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Kültür programını 2008 Pekin Olimpiyatları'nda başlattık. Asya Olimpiyatları'nda ve Formula 1'de sahne aldık. Eurovision Şarkı Yarışması'nda da sahne aldık. . Kış Olimpiyatları'ndaydık, Avrupa Gençlik Olimpiyatları'ndaydık. Biz çok tecrübeli bir ekibiz. Erzurum'da Kış Olimpiyatları'nda eksi 30 derecede performans sergiledik. Şimdiye kadarki en iyi olimpiyatlar arasında sayılıyor. Bu tecrübe ve bu bilgi birikimiyle 2 Haziran’ı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Biden sessizliğini bozdu: 'Dürüst olursam...'

Biden sessizliğini bozdu: 'Dürüst olursam...'

Sponsorlu bağlantılar