Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Önemli Açıklamalar Yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Önemli Açıklamalar Yapıyor

, Rize'de 3 milyar liralık yatırımın toplu açılışını yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Gazze anlaşmasına da değindi. İşte, Erdoğan'dan son dakika önemli açıklamalar...

10.10.2025 16:45 | Son Güncelleme : 10.10.2025 16:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış törenine katılarak hemşehrilerine hitap etti. Yaklaşık 15 aylık bir aranın ardından baba ocağında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, “Taşına, toprağına, havasına, suyuna, en çok da siz değerli insanlarına kurban olduğum Rize’de bizi tekrar buluşturan Rabbime hamdolsun.” sözleriyle duygularını ifade etti.

“Devlet Tüm İmkanlarını Seferber Etti”

Konuşmasının başında 20-21 Eylül’de yaşanan sel felaketine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetten etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Metrekareye 355 kilogram yağış düşen felakette, 1754 personel, 663 araç ve 5 helikopterle müdahale edildiğini belirten Erdoğan, zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Devletin tüm kurumlarıyla bölgede olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.

3 Milyar Liralık Yatırımın Açılışı Gerçekleştirildi

Erdoğan, Rize’ye her gelişinde yeni yatırımlar kazandırdıklarını belirterek, “Bugün toplam 38 projemizin açılışını, 2 projenin de temel atmasını yapıyoruz. Toplam yatırım değeri 3 milyar 84 milyon lira.” dedi.

Projeler arasında Isırlık Tabiat Parkı bağlantı yolu, Ayder termal tesisleri yenilemesi, Hemşin Şelaleleri düzenlemesi, ve Çat Vadisi koruma çalışmaları yer aldı. Kent genelinde birçok mahallede kanalizasyon, yol ve altyapı projeleri tamamlanarak hizmete sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında yapılan yatırımları da sıraladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi, yeni okul binaları ve öğrenci yurtlarının hizmete alındığını belirtti. Erdoğan, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi ile Çayeli Burak Karal Gençlik Merkezi de açılan tesisler arasında yer aldı.

Erdoğan, Çayeli ve İkizdere İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Kaptanpaşa Karakol Komutanlığının yeni binalarına taşındığını, ayrıca cami ve Kur’an kurslarının onarım ve inşaatlarının tamamlandığını duyurmasının ardından; Rize Millet Bahçesi Camii ve Ardeşen Kur’an Kursunun temellerinin de bugün atılacağını söyledi.

“Rize Sağlıkta Öncü Şehir Olacak”

Erdoğan, sağlık yatırımlarına da değinerek son 23 yılda Rize’ye 7,2 milyar liralık sağlık yatırımı yapıldığını aktardı. Devam eden projeler arasında 1053 yataklı Rize Şehir Hastanesi, Güneysu Devlet Hastanesi ve Çayeli Devlet Hastanesi bulunuyor. Şehir hastanesinin yüzde 48’inin tamamlandığını belirten Erdoğan, “2026 sonunda hizmete girecek şehir hastanesiyle Rize sağlıkta öncü şehirlerden biri olacak.” dedi.

“Mazlumların Her Zaman Yanındayız”

Erdoğan, dış politikadaki çalışmalara da değinerek Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkinliğini vurguladı. Şanghay, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM Genel Kurulu gibi platformlarda Türkiye’nin ezilenlerin sesi olduğunu belirterek, “Kimseden çekinmeden mazlumların yanında olduk. Zalimlerin karşısında eğilmeden dimdik durduk.” ifadelerini kullandı.

Gazze Anlaşması ve Türkiye’nin Rolü

Konuşmasının sonunda Gazze’deki son gelişmelere değinen Erdoğan, Hamas ve İsrail arasında sağlanan anlaşmayı “insanlık için umut verici” olarak nitelendirdi. Türkiye’nin sürecin başından itibaren aktif rol aldığını belirterek, “New York ve Washington’daki temaslarımızın ana gündemi Gazze’de akan kanı durdurmaktı.” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin Mısır’ın El Ariş Limanı’nda bekleyen gemilerdeki insani yardımları hızla Gazze’ye ulaştıracağını ifade etti. İsrail’in verdiği sözleri tutmama konusundaki geçmiş siciline dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Anlaşmanın tam uygulanması için elimizi taşın altına koyacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber Yükleniyor