İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 12 Ekim Pazar günü Beşiktaş’ta gerçekleştirilecek koşu etkinliği kapsamında bazı yolların geçici olarak trafiğe kapatılacağını duyurdu. Etkinliğin sabah saatlerinde yapılacağı ve bu süre zarfında sürücülerin alternatif güzergahları tercih etmeleri gerektiği belirtildi.
Kapanacak Yollar
Koşunun güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için 07.00 ile 11.00 saatleri arasında bazı önemli arterlerde ulaşım sağlanamayacak. Emniyetin açıklamasına göre, kapatılacak yollar şu şekilde sıralandı:
Çırağan Caddesi
Muallim Naci Caddesi
Kuruçeşme Caddesi
Bebek Arnavutköy Caddesi
Cevdet Paşa Caddesi (Bebek Hamamı Sokak kesişimine kadar)
Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşların ve sürücülerin, etkinlik süresince araç kullanmamaları ya da alternatif güzergahları tercih etmeleri istendi.
Alternatif Güzergahlar
Trafik akışının aksamaması amacıyla belirlenen alternatif yollar ise şu şekilde açıklandı:
Barbaros Bulvarı
Eski Yıldız Caddesi
Dereboyu Caddesi
Portakal Yokuşu
Bebek Yokuşu Caddesi
Beyazgül Caddesi
Yetkililer, özellikle sabah saatlerinde Beşiktaş, Ortaköy ve Bebek çevresinde yoğunluk yaşanabileceğini vurguladı. Sürücülere toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiye edildi.