Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadına yönelik şiddeti insanlık onuruna yapılmış en çirkin saldırı olarak nitelendirdi. Tunç, şiddetin hiçbir türünü kabul etmediklerini özellikle vurgulayarak, kadına yönelik şiddeti tüm insanlığa ihanet olarak gördüğünü belirtti.
Sıfır Tolerans Vurgusu
Tunç, paylaşımında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket edeceklerini ifade etti. Bakan, her türlü şiddete karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulayarak, toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2026-2030 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde yürütülecek çalışmalara değindi. Plan doğrultusunda, şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması için kurumlar arası iş birliğiyle kapsamlı adımlar atılacağını belirtti.
Tunç, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin sadece kadınların değil, ailelerin ve toplumun tamamının korunması anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca, kadınların adalete erişiminin güçlendirilmesi ve hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesinin öncelik olmaya devam edeceğini açıkladı.