Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Güncel Haberler
İstanbul
KAPALI
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Dünya İsrail, Refah'taki Filistinlilere bölgeyi terk etme çağrısında bulundu!

İsrail, Refah'taki Filistinlilere bölgeyi terk etme çağrısında bulundu!

Refah, Gazze Şeridi'nin güneyindeki tek sığınak olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. İsrail'in Refah'a kara harekatı düzenleyeceği beklentisi uzun süredir gündemdeydi. Şimdi ise İsrail, Refah'ın doğusundaki Filistinlilere bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.
yazar
Didem Bektaş
Editör
İsrail, Refah'taki Filistinlilere bölgeyi terk etme çağrısında bulundu!

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde beklenen kara harekatı için harekete geçti. İsrail basınına göre, Refah'ın doğusundaki İsrail sınırına yakın mahallelerde yaşayan Filistinlilere tahliye emri verdi. İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada, Han Yunus kenti ve el-Mevasi bölgesindeki kamplara gitmeleri için Filistinlilere çağrıda bulunuldu.

Tahliyenin "Geçici" Olduğu İddiası İsrail ordusu, Refah'taki tahliyenin geçici olduğunu ileri sürerek, tahliyenin kademeli olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. Tahliye çağrılarının broşürler, SMS'ler, telefon aramaları ve Arapça medya yayınları aracılığıyla iletilmesinin planlandığı belirtildi. Açıklamada, El-Mevasi'deki insani yardım alanının genişletildiği, yeni sahra hastaneleri ve çadırların kurulduğu, yiyecek, su, ilaç gibi yardımların ise gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail Savunma Bakanı'nın Tehditleri 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ın Tel Aviv hükümetiyle esir takası anlaşmasına yanaşmadığına dair işaretler olduğunu öne sürerek, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin çok yakında işgal edileceğini belirtmişti. Gallant'ın açıklamaları, bölgedeki tansiyonun artmasına ve uluslararası endişelerin yükselmesine neden olmuştu.

Uluslararası Endişeler Artıyor 

İsrail'in Refah'taki kara harekatı kararının duyurulmasıyla birlikte uluslararası toplumda endişeler artmaya başladı. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, taraflara çatışmaların sonlandırılması ve barışçıl çözümlerin bulunması yönünde çağrılarda bulundu. Sivil halkın can güvenliğinin öncelikli olması gerektiği vurgulanırken, taraflar arasında diyalog ve müzakerelerin önemine dikkat çekildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting sonuçları 5 Mayıs 2024!

Reyting sonuçları 5 Mayıs 2024!

Sponsorlu bağlantılar