Nevzat Bahtiyar'ın Avukatı Davadan Çekildi

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme! Nevzat Bahtiyar'ın Avukatı Davadan Çekildi

'da 8 yaşındaki 'ın öldürülmesine ilişkin davada, sanıklardan 'ın avukatı Ali Eryılmaz, davadan çekildiğini ve meslektaşının ihanetine uğradığını belirterek dikkat çeken bir açıklama yaptı.

16.10.2025 10:40 | Son Güncelleme : 16.10.2025 10:30

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos 2024’te kaybolan 17 yaşındaki Narin Güran, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından 8 Eylül’de dere yatağında, çuval içinde ve üzeri taşlarla kapatılmış halde ölü bulunmuştu. Olay, hem Diyarbakır’da hem de tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı.

Soruşturma sonucunda, genç kızın aracında DNA ve kıl örnekleri bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında dava açılmıştı.

Ağırlaştırılmış Müebbet Cezaları

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 28 Aralık 2024’te karar çıktı. Mahkeme, Narin Güran’ın annesi, amcası ve ağabeyini “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Komşuları Nevzat Bahtiyar ise, cesedin taşınması ve gizlenmesindeki rolü nedeniyle “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Bahtiyar, mahkeme sürecinde Narin’i öldürmediğini, yalnızca cansız bedenini dereye taşıdığını ileri sürmüştü.

İstinaf Mahkemesinden Bozma Kararı

Dosya, sanık avukatlarının itirazı üzerine Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesine taşındı. Daire, davayla bağlantılı olarak yürütülen “suçluyu kayırma” davasındaki 15 sanık hakkında verilen mahkûmiyet kararlarını, ana davanın henüz Yargıtay aşamasında olması gerekçesiyle bozdu.

Mahkeme, “öncül suç” olan Narin Güran cinayeti davası kesinleşmeden diğer dosyaların sonuçlanamayacağına hükmederek, söz konusu davayı bekletici mesele yaptı.

Avukattan İstifa Açıklaması

Narin Güran davasının sanıklarından Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla müvekkilinin savunmasından çekildiğini duyurdu.

Eryılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, sadece bir vekillik görevinden değil, inancımın ve meslek onurumun sınandığı ağır bir yükten çekiliyorum. Narin Güran davasında, en zorlu anlarda savunmasını üstlendiğim Nevzat Bahtiyar’ın avukatlığını, artık taşıyamayacağım vicdani bir sorumlulukla bırakıyorum.” Avukat Eryılmaz, istifasının gerekçesi olarak bir meslektaşının “Narin’i Nevzat öldürdü” dediği iddia edilen bir ses kaydının ortaya çıkmasını gösterdi.

Eryılmaz, bu kaydın “savunmanın temelini oluşturan güveni yok ettiğini” belirterek, müvekkili ve ailesinin sessizliğini eleştirdi. Ayrıca sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldığını, buna rağmen meslektaşlarının kendisini yalnız bıraktığını ifade etti.

“Hakikat İçin Mücadeleye Devam Edeceğim”

Eryılmaz açıklamasının sonunda, davadan çekilmesine rağmen Narin Güran cinayetiyle ilgili elde ettiği bilgiler doğrultusunda yeni ihbarlarda bulunmaya devam edeceğini söyledi:

“Bu bir pes ediş değil, hakikate ve mesleki onuruma olan saygımın gereğidir. Suça karıştığını düşündüğüm kişilerin de yargılanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarlarda bulunmayı sürdüreceğim.”

Sıradaki Haber Yükleniyor