Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Aziz İhsan Aktaş Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonucunda, 40'ı tutuklu olmak üzere toplam 200 şüpheli hakkında kapsamlı bir iddianame hazırlandı.
İddianamede, şüphelilere "Suç İşlemek Amacıyla Örgütü Kurma ve Yönetme", "İhaleye Fesat Karıştırma", "Rüşvet Alma/Verme", "Resmi/Özel Belgede Sahtecilik", "Kamu Kurum Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" gibi birçok suçlama yöneltildi. İddianame, 20/10/2025 tarihinde düzenlenerek İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu ve kamu davası açıldı.
İddianamede Öne Çıkan İsimler ve Suçlamalar:
İddianamenin en dikkat çekici kısımlarını, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bazı şüphelilere yöneltilen suçlamalar oluşturdu:
Aziz İhsan AKTAŞ: Örgüt lideri olmakla suçlanan Aktaş için "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", 42 farklı fiilden "İhaleye Fesat Karıştırma", 10 farklı fiilden "Rüşvet Verme" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" gibi ciddi suçlardan cezalandırılması ve mal varlıklarına el konulması talep edildi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza AKPOLAT: Şüphelinin, "Suç Örgütüne Üye Olma", 26 farklı fiilden "İhaleye Fesat Karıştırma", 4 farklı fiilden "Rüşvet Alma", "Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçlarından cezalandırılması istendi.
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner ÇAYKARA: 2 farklı fiilden "İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Rüşvet Alma" suçlarından cezalandırılması talep edildi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet ÖZER: 2 farklı fiilden "İhaleye Fesat Karıştırma" ve 2 farklı fiilden "Özel Belgede Sahtecilik" suçlarından cezalandırılması istendi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR, Seyhan Belediye Başkanı Oya TEKİN, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir AYDAR ve Adıyaman Belediye Başkanı
Abdurrahman TUTDERE hakkında ise "Rüşvet Alma" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.