İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor.
2017 yılında kurulan AHBAP Derneği'ne yönelik "dernekler kanununa muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddialarıyla yürütülen soruşturmada Levent, Bursa'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.
4 Cep Telefonunun Şifresini Paylaşmadı
Soruşturmanın en dikkat çeken detaylarından biri ise Levent'in dijital cihazlarına yönelik oldu. Gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan 4 ayrı cep telefonunun şifrelerini emniyet ekipleriyle paylaşmayan Levent'in bu tavrı üzerine, polis ekipleri harekete geçti. Yetkililer, soruşturma için kritik öneme sahip olduğu değerlendirilen bu cihazlardaki verilere erişebilmek adına teknik çalışmalarını sürdürüyor.
Yurt Dışı İddiası
Soruşturma süreciyle ilgili çarpıcı bir diğer iddia ise Levent'in yakalanma anına ilişkin detaylar oldu. Edinilen bilgilere göre, Haluk Levent'in gözaltına alınmadan önce yurt dışına çıkmak için plan yaptığı öne sürüldü.
Hakkında yurt dışına çıkış kısıtlaması bulunduğunu öğrendikten sonra Almanya'ya gitmek üzere farklı bir güzergah izlemeye çalıştığı iddia edilen Levent ile ilgili bu iddiaların, mevcut soruşturma kapsamında titizlikle incelendiği belirtiliyor.