Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Nadir Ün ve avukatı katıldı.Mahkeme başkanı duruşmada Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’nun hazırlamış olduğu rapora göre Nadir Ün’ün cezai ehliyetinin tam olduğunu söyledi.
"OLAY ANLIK ÖFKE PATLAMASI NEDENİYLE YAŞANDI"
Nadir Ün savunmasında, "Ben pandemi nedeniyle ilaçlarımı yazdırıp alamadım. Benim akıl sağlığım yerindedir fakat 12 Eylül döneminde bana işkence ve edep dışı davranışlarda bulunulduğundan psikolojim iyi değildir. Pandemi sürecinde de yeterli sağlık desteği alamadım. Maktulün olay esnasında hakareti sebebiyle anlık öfke patlaması sebebiyle meydana gelen bir olaydır" şeklinde konuştu. Sanık Ün’ün savunması yaptığı sırada ağladığı da görüldü. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen iddianamede maktul Akçay’ın HTS kayıtları incelendiğinde halı fabrikasına giriş yaptığı fakat çıkış kaydına rastlanılmadığı bilgisine yer verildi.
Bunun üstüne şüphe üstüne fabrikada yapılan arama çalışmalarında kümes içerisindeki kuyuya ait beton kapaklar kırılarak açıldığı, kapağın hemen altında genişçe atık su kuyusu olduğu, suyun yüzeyinde, kapağın altında kalacak biçimde beyaz renkli naylon çuval içerisinde maktul Bahtiyar Akçay’ın cesedine ulaşıldığı söylendi.

Sanık Nadir Ün’ün ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma' suçundan ise 1 seneden 3 seneye kadar hapsini istedi. Diğer sanık için de 'Suç kanıtlarını yok etme, gizleme yahut değiştirme' suçundan 6 aydan 5 seneye kadar hapsi talep edildi.
Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?