Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları 5 ila 7 derece düşecek; yarından itibaren ise 23 şehirde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.
Yağışlı Hava Trakya’dan Yurda Giriş Yapıyor
Haftanın son gününde Trakya üzerinden Türkiye’ye ulaşması beklenen yeni yağışlı hava kütlesi, bölgede hava şartlarını aniden değiştirecek. Yağışın izleyeceği rota ve etkileyeceği bölgeler şöyle öngörülüyor:
Trakya Hattı: Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar başlayacak.
Marmara Geneli: Yağışlı sistem aynı gün İstanbul ve Kocaeli güzergahına yayılacak.
İç ve Doğu Bölgeler: Çarşamba gününden itibaren yağış kütlesinin İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geniş bir alanda etkisini göstermesi bekleniyor.
İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 26°C'ye geriledi; yarından itibaren serin ve yağışlı.
Ankara'da sıcaklık 27°C seviyelerinde seyredecek.
İzmir'de hava bulutlu, sıcaklık 29°C civarında ölçülecek.