Geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınır mı?

ayıp, çalıntı sebebiyle kimlik yenileme işleminde veya herhangi bir sebepten dolayı yeni bir kimlik kartı çıkartmak için yapacağınız başvuru sonrasında verilen geçici kimlik kartları, vatandaşların mağdur olmalarını engellemek adına verilmekte. Peki, geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınır mı? Geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınır mı sorusunun yanıtı haberimizde.

Geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınır mı?
Geçici kimlik adından da anlaşılacağı gibi daimî süre ile kullanamayacağınız, herhangi bir sebepten dolayı kimlik kartı çıkartmak için başvuruda bulunduğunuz zaman, başvuruda bulunan kişiye verilerek kimliğinin yerine kullanabileceği bir belgedir. Kişiye özeldir ve kimse yerine alınamaz. Aynı zamanda geçici kimlik belgesi yalnızca 15 gün için geçerlidir. Daha fazla süre bu belge kimlik yerine geçmemektedir. Kişinin kimliğinin çalınması, kullanılmaz duruma gelmesi, kaybolması ya da yeni kimlik çıkartmasını teşkil eden diğer hallerde, kimliğini alana kadar ki sürede mağdur olmaması için verilen geçici kimlik belgesi bu 15 günlük zaman içinde orijinali ile aynı işlemleri yapabilmektedir. Ayrıca geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınabiliyor. Daha önceleri yeni bir kimlik başvurusu yapıldığında için uzun süreler beklemeden anında alabiliyorken şimdilerde yeni uygulamalarda nüfus cüzdanını yenilemek veya yeniden çıkarmak isteyen vatandaşların 10-15 gün kadar beklemeleri gerekmektedir. Başvuru sonrasında yeni kimlikler kişinin adresine gönderilmektedir. İşte bu süreçte geçici kimlik belgesi oldukça faydalıdır.

E-devlet şifresi nasıl alınır?

Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir. Kimlik doğrulama için farklı araçlar kullanılabilir: Kullanıcı adı ve parola, e-posta ve parola vb. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulama için Kimlik numarası ve şifre, e-imza, mobil imza, T.C. Kimlik Kartı kullanır. Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

Geçici kimlik belgesi nasıl çıkartılır?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almak için yapacağınız başvuruda verilmektedir. Bu başvurular İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılmaktadır. Ancak geçici kimlik belgesine ihtiyacınız olduğunu belirtmezseniz bu belgeyi alamayabilirsiniz. Onun için kayıp, çalıntı, tahrip olmuş nüfus cüzdanı gerekçelerinden biri belirtmeniz gerekmektedir.
Geçici kimlik belgesi ile e devlet şifresi alınır mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?