Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in kuzeydoğu kesimlerinde etkili bir yağış sistemi bekleniyor.
Tahminlere göre özellikle Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Giresun’un doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.
Meteoroloji, bu bölgelerde 20 ile 75 kilogram arasında yağış düşebileceğine dikkat çekiyor.
Kıyıda Sağanak, Yüksekte Yoğun Kar
Bölgenin sahil kesimlerinde yağışın yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, yüksek rakımlı alanlarda ise tablo daha tehlikeli. Dağlık bölgelerde kar yağışının 20 santimetreyi aşabileceği belirtiliyor. Bu durum, özellikle ilçe bağlantı yollarında kapanma, görüş mesafesinde azalma ve trafikte ciddi aksamalar gibi riskleri beraberinde getiriyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağışlarla birlikte sel ve su baskını ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Bölgenin yapısı gereği sık görülen heyelan riskinin de artabileceği ifade ediliyor. Kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayları ile kuvvetli rüzgârın etkisiyle tipi oluşabileceği, bu durumun ulaşımda ek aksamalara yol açabileceği vurgulanıyor.