Didem Arslan Yılmaz Kaç Yaşında, Eşinin Mesleği Ne?

Uzun yıllar habercilik yapan ve çok izlenen haber kanallarının yüzü olan Didem Arslan Yılmaz'ın hayatı merak konusu oldu. Daha önceleri moderatörlük yapan Arslan, şu sıralar sabah kuşağında Didem Yılmaz Arslan'la da Vazgeçme programı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Didem Arslan nereli? Didem Arslan Yılmaz eşi kim, çocuğu var mı? Didem Arslan hangi kanallarda çalıştı? Ayrıntılar haberimizde

Didem Arslan Yılmaz Kaç Yaşında, Eşinin Mesleği Ne?
Didem Arslan Yılmaz'ın Doğum Tarihi: 12 Ocak 1974 Doğum Yeri: İstanbul'da dünyaya gelen Didem Arslan aslen Sivas'ın İmranlı ilçesindendir Eğitimi: Kadıköy Kız Lisesi ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Anne ve Babası: Didem Arslan Yılmaz’ın annesi Makbule Arslan, babası Kasım Arslan’dır. Didem Arslan Yılmaz boyu : 1,74 Eşi: Kürşat Yılmaz Çocuğu: Mina Yılmaz Türk haber spikeri ve muhabir olarak tanınan Didem Arslan Yılmaz, aslen Sivas'lı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da doğdu. İlk olarak Eminönü Belediyesi’nin çıkardığı bir dergide görev alan Yılmaz daha sonra burada halkla ilişkiler görevini devam etti. Televizyona ilk girişi ise 1992 yılında Flash TV'de oldu.

DİDEM ARSLAN YILMAZ HANGİ KANALLARDA ÇALIŞTI?

Profesyonel meslek hayatına Kanal D Haber Merkezi ile başladı. Kanal D'de muhabirlik, ana haber spikerliği, sabah programı spikerliği yaptı. Daha sonra bir süre Show Tv, Kanal 6 ve Star televizyonlarında yine muhabir ve spiker olarak çalıştı Gazeteciliğe 1992'de Flash TV'de haber sunarak başladı. Sonra Kanal D'ye geçerek muhabirlik yaptı. Çalar Saat programını Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sundu. Daha sonra Uğur Dündar ekibinde Star TV'ye geçti. Daha sonra 2004 yılında Habertürk'e geçti ve Haber Sahası programını sundu. Haber yolculuğu CNN TÜRK'te 4 yıl boyunca devam etti. Organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün birlikte organize ettiği "Hayata Bağış" kampanyası büyük farkındalık yarattı. Organ bağışlarında artışlar gözlendi. 2005 yılında “Kaçak ambulanslar“ haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü aldı. Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülleri 2013'te öğrenciler tarafından, Yılın En İyi Tartışma Programı "Türkiye'nin Nabzı" seçildi. Medya Etik Konseyi tarafından 2014‘te, "Türkiye'nin Nabzı" programı TV Haber Etik Ödülü'ne layık görüldü. 2015 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin 21. Altın Objektif Ödülleri'nden, Türkiye'nin Nabzı programı Savaş Ay Özel Ödülü'ne layık görüldü. CNN TÜRK'ün ardından 2007-2016 yılları arasında 9 yıl boyunca Haber Türk'teydi. Habertürk'te 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sundu. 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye’nin Nabzı programlarını sunan Didem Arslan Yılmaz, 22 Mayıs 2016'da kanal ile yolları ayırdıktan sonra Twitter'dan yaptığı açıklamayla CNN Türk'ten ayrıldığını ve Habertürk'e geri döndüğünü söyledi. 2020 Ağustos ayında ise Habertürk'teki görevini bırakarak Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programını sunmaya başladı.

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMI DİDEM ARSLAN YILMAZ'LA VAZGEÇME

Didem Arslan Yılmaz son olarak 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Show TV'de gündüz kuşağı programı sunmaya başladı. Programın adı da "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" şeklinde oldu. Show TV'deki yeni programda kayıp insanların bulunması, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, karanlıkta kalan olayların aydınlatılması gibi konular işleniyor.

DİDEM ARSLAN YILMAZ EŞİ KİM, ÇOCUĞU VAR MI?

Kürşat Yılmaz ile evlidir, Mina isminde bir kızı vardır.

DİDEM ARSLAN YILMAZ'IN EŞİ KÜRŞAT YILMAZ'IN MESLEĞİ NE?

Kürşat Yılmaz, Kanal D'de istihbarat şefidir. Kürşat Yılmaz Artvinlidir.

DİDEM ARSLAN YILMAZ'IN ALDIĞI ÖDÜLLER NELERDİR?

2005 yılı : Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü. [Kaçak ambulanslar] 2013 yılı : Yılın En İyi Tartışma Programı kategorisinde Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülü. [Türkiye'nin Nabzı] 2014 yılı : Medya Etik Konseyi tarafından TV Haber Etik Ödülü. [Türkiye'nin Nabzı] 2015 yılı : Magazin Gazetecileri Derneği'nin 21. Altın Objektif Ödülleri, Savaş Ay Özel Ödülü. [Türkiye'nin Nabzı]

DİDEM ARSLAN YILMAZ NEDEN EŞİNİN SOYADINI YILLAR KULLANMAYA BAŞLADI?

Verdiği bir röportajda şöyle cevap veriyor: Sizi ekranlarda uzun yıllar Didem Arslan adıyla izlemiştik ama sonra eşiniz Kürşat Yılmaz’ın soyadını da kullanmaya başladınız, neden? Muhabirlikten geliyordum ve herkes beni Arslan soyadıyla tanıyordu. Kızım bir gün “Anne neden senin soyadın Arslan, benimki ise Yılmaz?” diye sordu. Okuldaki arkadaşlarının soyadıyla annelerinin soyadı aynıydı ve o bu duruma şaşırmıştı. Ben de iki soyadımı birden kullanmaya karar verdim. Öte yandan, babamı kaybettikten sonra kesin olarak anladım ki, Arslan soyadımı kullanmaktan vazgeçemem.

DİDEM ARSLAN YILMAZ VE TANSU ÇİLLER ARASINDA NE OLDU?

O yayın meslek hayatımın dönüm noktası oldu. Yayın sırasında Tansu Çiller öyle sinirlenmişti ki, benim elimi tutup tırnaklarını geçirmeye çalışmıştı. Ben de tepki göstermiştim tabii. Aydın Doğan’la ilgili bir yayındı. Çiller daha sonra bana, “Sen aslında iyi bir kızsın ama sanırım birileri kulaklıktan nasıl davranman gerektiğini söyledi” demişti.

DİDEM YILMAZ ARSLAN EŞİ KÜRŞAT YILMAZ'LA NASIL TANIŞTI?

Kürşat, Kanal D’de istihbarat şefimdi. Beğeni dolu gözlerle bakıyordu bana ama duygularını açması sonradan, Show TV’ye geçtiğinde oldu. Kanal D’de sıkıntılı bir zaman geçiriyordum, o da beni Show TV’ye çağırdı ve “açıldı”. Daha sonra evlendik.

DİDEM ARSLAN YILMAZ ESTETİK YAPTIRDI MI? DİDEM ARSLAN YILMAZ'IN ESTETİKSİZ HALİ

Didem Arslan Yılmaz, geçirdiği burun estetiği sonrası büyük bir değişim yaşamıştır. Burun estetiği ile adeta başka birine dönüşen Didem Arslan Yılmaz’ın eski ve yeni hali ise şöyle;
Didem Arslan Yılmaz Kaç Yaşında, Eşinin Mesleği Ne?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?