TFF, Merkez Hakem Kurulu’nda başkanlık görevine Lale Orta‘nın getirildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, MHK’nin yeni üyelerinin isimleri de duyuruldu.
İLK KADIN FUTBOL HAKEMİ LALE ORTA, MHK BAŞKANI
Spor Toto Süper Lig’de heyecan tüm hızıyla devam ederken, TFF’de flaş gelişmeler yaşanmıştı. MHK Başkanı Sabri Çelik; istifasını sunmuş ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bu kararı onaylamıştı. Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanı ise resmen açıklandı.
İşte yeni MHK:
- Başkan:
- Prof. Dr. Lale Orta
- Üyeler:
- Tolga Özkalfa
- Ahmet İbanoğlu
- Cemalettin Ali Kunak
- Prof. Dr. Ali Kızılet
- Süleyman Abay
- Sadettin Güler
- Aynur Aysun Akar
- Hamza Mısır
-
TÜRK FUTBOLUNDA BİR İLK!
Lale Orta, MHK Başkanlığı’na getirilmesiyle birlikte Türkiye’de bu görevi üstlenen ilk kadın oldu.
TFF’NİN AÇIKLAMASI
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde;
“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Lale Orta’yı getirmiştir.
Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK’nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.”