Trump'tan TikTok için Yeni Karar

Trump'tan TikTok için Yeni Karar

Beyaz Saray, ABD Başkanı 'ın, 'un ABD'deki varlıklarını elden çıkarma süresini 90 gün uzattığını duyurdu.

18.06.2025 12:23 | Son Güncelleme : 18.06.2025 16:10

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin merkezli ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok'un ABD'deki varlıklarını elden çıkarma süresini, 19 Haziran 2025 tarihine kadar önemli bir ilerleme sağlanmazsa satış ya da kapatma zorunluluğu getiren yasaya rağmen 90 gün daha uzatacağını açıkladı.

Donald Trump, TikTok'un ABD operasyonları için bu süreyi daha önce iki kez ertelemişti. Yeni bir kararname ile TikTok'un çalışmaya devam etmesi sağlanacak.

TikTok'un ABD'deki geleceği, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle 2024'te Kongre tarafından kabul edilen bir yasayla ByteDance'in uygulamayı 19 Ocak 2025'e kadar elden çıkarmasını zorunlu kılıyor, aksi halde uygulama ABD'de yasaklanacak.

Trump, bu tarihi 5 Nisan 2025'e kadar uzatmış ve daha sonra da 75 gün daha erteleme kararı almıştı. Bu süreçte TikTok'un ABD'de faaliyet göstermesi için anlaşma arayışları sürüyor. Ancak ByteDance satış konusunda temkinli davranıyor ve Çin hükümetinin onayının gerektiği vurgulanıyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor