Tiangong Ultra Robotu Pekin'de Usain Bolt Rekorunu Geçti
Pekin'de düzenlenen Dünya İnsansı Robot Oyunları'nda Tiangong Ultra, 100 metrede 9.39 saniyelik dereceyle Usain Bolt'un rekorunu geçti.

Pekin’de düzenlenen Dünya İnsansı Robot Oyunları’nda Tiangong Ultra isimli insansı robot, 100 metre koşusunda Usain Bolt’un rekorunu 9.39 saniyede geçerek dikkat çekti.
Usain Bolt’un 2009’da kırdığı 9.58 saniyelik insan rekoru geçerliliğini korurken Tiangong Ultra ön elemede bu süreyi geride bıraktı.
Robotik dünyada yeni hız rekorları
Pekin İnsansı Robot İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen Tiangong Ultra, Honor’un Lightning robotunun 9.47 saniyelik derecesini de aşarak öne çıktı.
___HABERCOM_EMBED_0___
Geçen yıl aynı mesafeyi 21.5 saniyede tamamlayan Tiangong Ultra, bu yılki performansı ile robotik teknolojideki hızlı ilerlemeyi gösterdi.
Yarışmalar 100 metreyle sınırlı kalmadı; futbol, masa tenisi ve boks gibi branşlarda binlerce robot yer aldı.
Etkinlikteki yarı maratonu ise Honor’un Lightning robotu 50 dakika 26 saniyede tamamlayarak birinci oldu.
Ticari kullanımdan önce aşılması gereken engeller
Robotların bitiş çizgisini geçtikten sonra koruyucu pedlere çarptığı ve bazılarının insan yardımıyla pistten çıkarıldığı görüldü.
Bu durum hızdaki ilerlemeye rağmen günlük hayata entegrasyon için daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunu ortaya koydu.