Tesla, İzmit Kocaeli merkezli yeni Supercharger istasyonunu hizmete açtı. Şirket, resmi X hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla lokasyonun kullanıma girdiğini bildirdi.
İstasyon, 1 E80 Kocaeli adresinde yer alıyor ve bölgedeki elektrikli araç sahiplerinin şarj ihtiyacını karşılamak üzere tasarlandı.
Yeni İstasyonun Teknik Özellikleri
Yeni Supercharger istasyonu, her biri 250 kW’a kadar güç sağlayabilen 12 şarj ünitesiyle donatıldı. Bu kapasite, Tesla araçlarının bataryalarını kısa sürede doldurmaya olanak tanıyor.
New Tesla Supercharger: İzmit Kocaeli, Türkiye (12 stalls)
https://t.co/pOBopy5nOw https://t.co/5DwukTSn7i — Tesla Charging (@TeslaCharging) September 12, 2026
E80 güzergahı üzerindeki konum, uzun yolculuk yapan sürücülere hızlı erişim imkanı sunuyor.
Gelecek Yatırımlar ve Genişleme Planları
Tesla’nın şarj ağı operasyonlarından sorumlu Max De Zegher, 29 Ekim 2025 tarihinde Türkiye’de altı yeni lokasyonun yapım aşamasında olduğunu açıkladı. Bu lokasyonlarla birlikte toplam 60 yeni şarj noktasının hizmete girmesi hedefleniyor. Şirket yetkilileri, Türk müşterilere Plaid modunda yüksek performanslı şarj deneyimi sunmayı vurguladı.
Elektrikli araç ekosisteminin büyümesiyle birlikte Tesla, altyapı çalışmalarını artırarak kullanıcı deneyimini yükseltmeyi amaçlıyor.