Selçuk Bayraktar'dan Çarpıcı Açıklamalar

Selçuk Bayraktar'dan Çarpıcı Açıklamalar

, 2025 kapsamında Gökçeada'da düzenlenen Savaşan İHA Yarışması'nı ziyaret ederek gençlerin projelerini inceledi ve İstanbul'da yapılacak büyük final için davette bulundu.

06.09.2025 19:30

TEKNOFEST 2025 kapsamında Çanakkale’nin Gökçeada Havalimanı’nda düzenlenen Savaşan İHA Yarışması, teknolojiye meraklı gençlerin heyecanına sahne oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yarışmayı ziyaret ederek takımlarla bir araya geldi.

Ziyaret sırasında Bayraktar’a Çanakkale Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve protokol üyeleri eşlik etti.

Bayraktar ve beraberindekiler, geçen yılki yarışmada ilk 5’e girerek bu yıl “Yıldızlar Yarışması” kategorisine katılmaya hak kazanan takımların çadırlarını ziyaret etti. Yarışmacıların geliştirdiği projeleri inceleyen Bayraktar, gençlerin ortaya koyduğu özgün çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Teknolojinin Şampiyonlarıyla Gurur Duyuyoruz”

Selçuk Bayraktar konuşmasında, Çanakkale’deki organizasyona 40 takım ve birkaç bin ziyaretçinin katıldığını belirtti. “Yıldızlar” kategorisinin yalnızca 5 takımın yarıştığı, çok daha zorlu bir alan olduğuna dikkat çeken Bayraktar şunları söyledi:

“Arkamda benim de mezun olduğum İTÜ’nün takımı var. Yaklaşık 10 yıldır bu yarışmalara katılıyor ve şampiyonlukları bulunuyor. Bir diğer çadırda ise Savaşan İHA yarışmasının şampiyonu olan takım vardı. Onları ziyaret ederek teknolojinin şampiyonlarını burada görmekten gurur duyduk. Yarışmacılarımızın eserleriyle iftihar ediyoruz. Tam bağımsız, müreffeh Türkiye’yi buradaki genç kardeşlerimiz inşa edecek.”

Bayraktar, Savaşan İHA Yarışması’nın geçtiğimiz yıl Adana’da, bu yıl ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendiğini hatırlatarak, “Vatan toprağımız olan her yerde bu yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’da Büyük Final

TEKNOFEST’in teknoloji ve bilim meraklıları için yılın en büyük buluşmalarından biri olduğuna değinen Bayraktar, bir sonraki durak hakkında da bilgi verdi:

“17-21 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST İstanbul düzenlenecek. Tüm milletimizi bekliyoruz.”

Sıradaki Haber Yükleniyor