Samsung, ilk 5G akıllı telefonu Galaxy S10 5G için yazılım desteğini sonlandırıyor

Samsung, ilk 5G akıllı telefonu Galaxy S10 5G için yazılım desteğini sonlandırıyor. İşte detaylar…

Samsung, ilk 5G akıllı telefonu Galaxy S10 5G için yazılım desteğini sonlandırıyor

Galaxy S10 5G, Samsung'un ilk 5G özellikli akıllı telefonuydu. Aslında, aynı zamanda dünyanın ticari olarak satılan ilk 5G telefonuydu. Cihaz ilk olarak Nisan 2019'da şirketin ana pazarı olan Güney Kore'de piyasaya sürüldü.

Şimdi, çıkışının üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra, Samsung bu telefon için yazılım desteğini sonlandırıyor. Ürün, gerekli olmadıkça artık herhangi bir üretici yazılımı güncellemesi almayacaktır.

Ağustos ayında Samsung, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e için yazılım desteğini sonlandırdı. Dizide kalan iki telefon, yani Galaxy S10 5G ve Galaxy S10 Lite, daha sonra piyasaya sürüldükleri için dışarıda bırakıldı.

Haziran 2019 itibarıyla Samsung Galaxy S10 5G, hedef pazarlarının çoğuna ulaştı. Böylece şirket, 4 yıllık düzenli güncellemelerin ardından yazılım desteğine artık son vermiş oldu.

Kullanım ömrü boyunca, Samsung'un ilk 5G akıllı telefonu üç Android güncellemesi aldı. Android 9.0 Pie ile piyasaya sürüldü ve şu anda Android 12'yi başlatıyor.

Yakışıklı, ilk üç yılında aylık güvenlik güncellemelerine erişim sağladı. Son yıl için, üç aylık güncellemelere indirildi.

Öte yandan, Galaxy S10 Lite, 2024'ün başlarına kadar üç ayda bir güncelleme almaya devam edecek. Bunun nedeni, orijinal dört Samsung Galaxy S10 cihazından bir yıl sonra piyasaya sürülmesidir. Ayrıca, diğer modellerin aksine, Android 10 ile piyasaya çıktığı gibi Android 13'ü çalıştırıyor.

Samsung Galaxy 10 5G, 6.7 inç ekrana sahip Galaxy S10 Plus'tan daha büyük. 25W şarjı destekleyen daha büyük bir 4.500 mAh pil ile desteklenir. Ayrıca ek bir 0,3 MP TOF 3D derinlik kamerasına sahiptir.

Samsung, ilk 5G akıllı telefonu Galaxy S10 5G için yazılım desteğini sonlandırıyor