Kahoot okullarda ve diğer eğitim kurumlarında eğitim teknolojisi olarak kullanılan oyun tabanlı bir öğrenme platformu olarak biliniyor. Peki, Kahoot nedir ve ne demek? Sizler için hazırladığımız haberimizde Kahoot nedir ve ne demek sorularını yanıtladık.
İnternet tabanlı kullandığımız neredeyse tüm platformlarda üyeli sistemi gereklidir . Kahoot uygulamasını kullanabilmemiz için bir hesap oluşturmamız gerekmektedir .
Yeni üyelik oluşturmak için Kahoot.com web sitesinin anasayfasında yer alan Sıgn Up ( Kaydol ) bağlantısına tıklayalım .
Kahootlar oluşturacak bir hesaba ihtiyacımız olduğu için as a teacher bağlantısını seçelim .
Web sitesinin üyelik için bizden istediği tüm bilgileri girişini yapıp hesabımızı oluşturalım .
Kahoot ‘ un ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır . Biz ücretsiz versiyonu tercih edelim .
Eğer Kahoot üyeliğiniz daha önceden var ise Sıgn In ( Oturum Aç ) bağlantısını tercih edelim .
Sonrasında oldukça basit olan kullanıcı adı vb bilgilerinizi girmemiz gerekiyor. Hesabınızı isterseniz direk google profilinizle eşleştirebilir yada farklı bir e-posta hesabı ile profilinizi oluşturmaya devam edebilirsiniz.
Açılan ekranda kullanmak istediğimiz paketi seçiyoruz. Ben burada ücretsiz (free) olan temel (basic) paketi seçiyorum. Paketlerin detaylarını görmek için sayfanın alt kısmında bulunan özellikler kısmını inceleyebilirsiniz.
Son olarak gerçek adınızı isterseniz kullanıcı adınızı, bulunduğunuz ülkeyi ve görev yaptığınız okulun adını girerek hesap kurulum işlemlerini tamamlıyorsunuz.
Web sitemize üyelik ile girişimizi yaptıktan sonra web sitemizin sağ üst köşesinde yer alan Create (Oluşturmak) seçeneği ile ilk kahootumuzu oluşturalım .
Create ( Oluşturmak ) seçeneğini seçtikten sonra Açılan iletişim penceresinde New Kahoot ( Yeni Kahoot ) seçilir ve ardından Add Question seçeneği ile soru ekleyebileceğimiz bir panel açılır .
Kahoot ‘ un ücretsiz versiyonu ile oluşturulabilecek etkinlikler ;
Quiz ( + Şıklı Soru )
True / False ( Doğru / Yanlış )
Kahoot ‘ un ücretli versiyonu ile oluşturulabilecek etkinlikler ;
Puzzle
Open Ended ( Açık Uçlu Sorular )
Soru ve cevaplar için belirlenmiş alanlara tıklayarak soru ve cevaplarımızı belirleyelim . Ve doğru cevabı belirlemek için ise cevap alanında bulunan onay kutucuğuna tıklayalım .
Sorunun sol alt kısmında ise sorumuzun ekranda kalma süresini belirleyebiliriz .
Sorumuzun test panelinde hesaplanacak puanını belirleyebiliriz .
Orta alanda ise sorumuza resim ekleyebilir yahut youtube videosu gömebiliriz .
En alt bölümde ise sorumuzun cevaplarına ait şıkları da ekleyebiliriz .
Aynı şekilde tüm şıkları belirledikten sonra soruya ait doğru cevap şıkkını , seçeneğin sağında bulunan Onay işareti ile seçmeliyiz .
Testimize ait tüm sorular için Add Question seçeneğini kullanmamız gerekiyor .
Ve soru ekleme işlemlerimiz tamamlanınca Done butonu ile tamamlayabiliriz .
True / False İle soru Oluşturma
Aslında True / False etkinliği hazırlamak Quiz seçeneği ile benzer kullanıma sahiptir .
Yine soru alanına tıklayarak sorumuzu yazalım .
Şıklar kısmında ise Doğru / Yanlış seçeneklerini belirleyelim .
Seçenekleri belirledikten sonra doğru cevabın sağında bulunan onay işaretini seçelim . Ve doğru seçenek belirlenmiş oluyor .
Ekinliğimize ait tüm sorularımız tamamlandıktan sonra Done butonu ile bitirebiliriz .
Kahoot nedir ve ne demek?
Kahoot nedir cep telefonu, bilgisayar, tablet ve akıllı tahta gibi bileşenlerin ortaklaşa kullanımı sayesinde derslerde işlenen konuların tekrarını daha eğlenceli bir hale getiren İnternet sitesidir. Burada amaç eğlenceli bir şekilde öğrenme ve ders içeriklerinin pekiştirilmesidir. Site içerisinde bir çok ders ve konuda içerik bulabileceğiniz gibi isterseniz sizde bir tekrar sınavı (quiz yapmak) hazırlayıp kullanabilirsiniz. Özetle söylemek gerekirse etkileşimli online quizler (sınav) yapılan bir uygulamadır. Kahoot internet bağlantısı olan herhangi bir akıllı cihaz vasıtası ile erişilebilen oyun ve eğlence tabanlı öğrenme portalıdır. Yani Kahoot’un öğrenmeyi oyunlaştırarak kolaylaştıran bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Kahoot ile yer ve zamandan bağımsız olarak dünyanın herhangi bir noktasında bulunan kişilere oluşturduğunuz yarışmalar vasıtasıyla ulaşarak öğrenmelerini kolaylaştırabilirsiniz. Kahoot, Norveç’li üç kafadar olan Johan Brand, Jamie Brooker ve Morten Versvik’in Norveç Teknoloji ve Bilim Üniversitesinde gerçekleştirdikleri bir proje olarak Mart 2013’den beri hayatımızda. Kahoot ile bilgi yarışması (Quiz), tartışma (Discussion), anket (Survey) ve karıştırma (Jumble) olmak üzere 4 farklı kategoride oyunlaştırılmış eğitimler hazırlaya biliniyor.Kahoot Uygulaması Kullanımı
Öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği oyun ve eğlence tabanlı bir öğrenme platformudur . Kahoot uygulamasına internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz aracılığı ile giriş yapılabilir . Öğretmen ve öğrenciler Kahoot platformuna ücretsiz giriş sağlayabilirler .Kahoot Ücretli Mi?
Kahoot kullanıcılar için 4 farklı paket türü (temel, profesyonel, Avatajlı, Avantajlı+) sunuyor. Temel özelliklerin bulunduğu paket kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmakta. Bunun yanında Profesyonel paket aylık 3$, Avantajlı paket 6$, Avantajlı Plus paket ise 9$ olarak fiyatlandırılmış durumda. Kahoot ücretli paketlerin her birini 7 gün ücretsiz olarak kullanmanıza izin veriyor. Yedi gün sonunda memnun kaldığınız tatirde ücretli pakete geçebileceğiniz gibi ücretsiz paketten de devam etmeniz mümkün. Kahoot Paketleri ÜcretsizTemel (Ücretsiz) Kahoot Paketinin Özellikleri
Kahoot tarafından ücretsiz olarak sunulan temel paketin öne çıkan özelliklerini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Paketlere ait özellikleri daha detaylı incelemek için paketler sayfasının aşağısına inebilirsiniz. Canlı yüz yüze Yarışma imkanı Video konferans aracılığı ile yarışma imkanı Metin cevap şıkları oluşturabilme Resim cevap şıkları oluşturabilme Gelişmiş raporlama Takma ad oluşturabilme Müzik ekleme ve değiştirebilme 8 kişilik 1 adet öğretmen grubu oluşturabilme Kahoot veri tabanına kayıtlı hazır oyunları kullanabilme Kahoot veri tabanına kayıtlı soru bankasını kullanabilme Oluşturduğunuz soruları e-tablo’ya aktarabilmeKahoot Uygulamasının Avantajları
Etkileşimli bir öğrenme ortamı sağlar . Oyunlaştırma ile öğrenme ortamı oluşturur. Öğrenme ortamı eğlenceli hale getirilir . Öğrenciler arası olumlu bir rekabet ortamı oluşturularak öğrenmeyi güdüler .Kahoot Aracı İle Neler Yapılabilir ?
Anket Bilgi Yarışması Tartışma KarıştırmaEğitimde Kahoot Nerelerde Kullanılabilir ?
Dikkat Çekme Hedeften Haberdar Etme Öğrenmeyi Pekiştirme hususlarında Kahoot çok faydalı olacaktır .Kahoot Hesap Oluşturma
Tarayıcımızın adres bölümüne kahoot.com yazarak yahut arama motorumuz ile arama yaparak kahoot resmi web sitemize ulaşabiliriz .


Öğretmen Olarak Kahoot Hesabı Oluşturma
Öğretmen seçeneğinden sonra karşınıza çıkan ekranda Kahoot bizden çalışmakta olduğumuz iş yerini tanımlamamızı isteyecek ve bu konuda bize okul, yüksek öğretim, okul idaresi, iş ve diğer olmak üzere 5 seçenek sunacak. Ben burada diğer (other) seçeneğini seçiyoruz.


Kahoot Oluşturma


Quiz Seçeneği İle Etkinlik Hazırlama İşleri
Yeni bir Quiz seçeneği ile eklediğimizde Quiz ‘ i düzenleme iletişim penceresi açılacaktır . Penceremizin sol tarafında hazırlanan tüm soruları görebiliriz . Penceremizin üst kısmında soru oluşturma alanımıza tıklayarak sorumuzu yazabiliriz.




