Malezya’da bir Chery OMODA 5 model aracın arka aksı kırıldı ve lastikler gövdeden ayrıldı. Olay sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla gündeme geldi.
Henüz resmi kaza raporu bulunmuyor ancak uzmanlar sorunun yandan alınan sert darbeden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Chery OMODA 5 daha önce de benzer teknik sorunlarla gündeme gelmişti.
Geçmişte Büyük Bir Geri Çağırma Süreci Başlatıldı
Chery, 2024 başlarında Malezya pazarında OMODA 5 için 600 aracı kapsayan geri çağırma operasyonu yürütmüştü. Teknik analizler sorunun parça tedarikçisindeki otomatik kaynak makinelerindeki kalibrasyon hatasından kaynaklandığını ortaya koymuştu.
Bu hata bazı araçlarda arka aks kolunun metal gövdeye tam kaynaklanmamasına yol açmış ve güvenlik riski oluşturmuştu.
Üretim Standartları ve Kalite Kontrol Süreçleri İnceleniyor
Son olayla geçmişteki kaynak hatası arasındaki bağlantı henüz resmi olarak doğrulanmadı. Chery, Malezya’daki imajını korumak için şeffaf bir soruşturma yürüteceğini açıkladı.