Çin’in Wuxi kentinde düzenlenen 2025 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye, turnuvanın dördüncü gününde iki altın madalya birden kazandı. Milli sporcular Emine Göğebakan ve Nafia Kuş Aydın, rakiplerini eleyerek dünya şampiyonu olarak adlarını tarihe yazdırdı. Türkiye Tekvando Federasyonu’nun açıklamasına göre, şampiyonanın 4. günü sonunda millilerin madalya sayısı 5’e (2 altın, 2 gümüş, 1 bronz) yükseldi.
Emine Göğebakan İlk Dünya Şampiyonluğunu Kazandı
Kadınlar 46 kilo kategorisinde mücadele eden 24 yaşındaki Emine Göğebakan, kariyerinin ilk dünya şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı. İlk turu maç yapmadan geçen genç sporcu, sırasıyla Endonezya’dan Ni Kadek Heni, İspanya’dan Violeta Diaz Arribas, Macaristan’dan Kamilah Salim ve Kazakistan’dan Aidana Kumartayeva’yı yenerek finale yükseldi.
Finalde Rusya’dan Milana Bekulova ile karşılaşan Emine, üstün bir performans sergileyerek rakibini mağlup etti ve altın madalyaya uzandı. Bu zafer, hem Emine Göğebakan’ın kariyerinde bir dönüm noktası hem de Türkiye’nin 2025 Dünya Tekvando Şampiyonası’ndaki ilk altın madalyası oldu.
Nafia Kuş Aydın Bir Kez Daha Dünya Şampiyonu
Kadınlar +73 kilo kategorisinde mücadele eden Nafia Kuş Aydın, bir kez daha dünya sahnesinde zirveye çıktı. İlk turu bay geçen 30 yaşındaki milli tekvandocu, Bulgaristan’dan Kalina Boyadzhieva, Fildişi Sahili’nden Katherine Bathily, Polonya’dan Dagmara Haremza ve Büyük Britanya’dan Lauren Williams’ı eleyerek finale adını yazdırdı.
Finalde Özbekistanlı Svetlana Osipova ile karşılaşan Nafia, geriye düştüğü maçı çevirmeyi başararak 2-1’lik skorla altın madalyanın sahibi oldu. Böylece 2023 yılında kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından, iki yıl arayla bir kez daha dünya şampiyonu unvanını elde etti.