Süper Lig'de gol krallığı yarışı kızıştı: Salah ve Osimhen önde
Victor Osimhen'le birlikte bu sezon Süper Lig'e renk katan Mohamed Salah, Vedat Muriqi, Dusan Vlahovic ve Gift Orban ilk 6 haftaya damga vurdu.

Victor Osimhen’li Galatasaray, Trabzonspor’da Mohamed Salah, Fenerbahçe’de Vedat Muriqi ve Beşiktaş’ta Dusan Vlahovic ile kadrolarını güçlendirdi. Bu dört oyuncu ilk 6 haftalık süreçte sergiledikleri performansla öne çıktı. Lig maçlarına milli maçlar nedeniyle ara verilirken son haftalarda atılan gollerle gol krallığı yarışı iyice kızıştı.

Bu isimlerin dışında Amed Sportif’te Gift Orban 6 maçta 7 gol, Başakşehir’de Eldor Shomurodov ise 6 golle dikkat çekti.
Mısırlı Kral Galatasaray’a Patladı
Mohamed Salah (7 gol): Galatasaray maçında hat-trick yapan Mısırlı yıldız toplam 7 golle Gift Orban ile birlikte gol krallığı sıralamasının zirvesinde yer alıyor. Salah bu performansıyla Trabzonspor’da son 9 sezondaki en golcü başlangıcı yapan oyuncu oldu. Bordo-mavili ekip ligde 13 golün yüzde 54’ünü Salah attı.

Victor Osimhen (6 gol): Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı 2026-27 sezonuna 4 maçta 6 golle başladı. 4. haftada Başakşehir karşılaşmasında sakatlanan 27 yaşındaki futbolcu, Kocaelispor ve Trabzonspor maçlarında forma giyemedi.

Balkanların Kralı Kim Olacak?
Vedat Muriqi (6 gol): Fenerbahçe’ye dönüşü muhteşem geçen Kosovalı golcü, sakatlık sonrası ilk 11’in vazgeçilmezi oldu. 8-0’lık Eyüpspor maçında 4 gol atarak ilk hat-trick’ini kutladı ve son hafta golüyle krallık yarışına ortak oldu.

Dusan Vlahovic (5 gol): Beşiktaş’ın Juventus’tan transfer ettiği Sırp futbolcu ilk maçında Çorum FK’ya 3 gol attı. Fenerbahçe derbisi ve Amed Sportif deplasmanında da gol serisini sürdürdü. 4 maçta 5 golle maç başına 1.25 gol ortalaması yakaladı.
