Lamine Yamal: "Hak Eden Kazandı"

Lamine Yamal'dan Arjantin'e Sert Gönderme: "Hak Eden Kazandı"

2026 FIFA finalinde 'i 1-0 mağlup eden , kupayı müzesine götürdü. Nefes kesen mücadelenin ardından 'nın genç yıldızı , hem tarihi şampiyonluk hem de maç içinde yaşanan gerginlikler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

20.07.2026 09:37 | Son Güncelleme : 20.07.2026 13:39

Şampiyonluk sonrası duygularını dile getiren Yamal, zaferin bir hak ediş olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Kesinlikle bunu hak ettik. Bu kupa için çok savaştık ve kazandık. Hayatımın en mutlu günü. Bu kupayı kazanmak her futbolcunun hayaliydi ve biz bunu başardık."

"Sahada Futbol Oynamak İsteyen Tek Takım Bizdik"

Final mücadelesinde Arjantin’in oyun tarzını sert bir dille eleştiren genç yıldız, rakibinin futbol oynamaktan ziyade oyunu soğutmaya çalıştığını savundu. Yamal, "Bize karşı Finalissima maçından çekildiler ve bugün de futbol oynamak istemediler. Sahada futbol oynayan tek bir takım vardı. Hak edenin kazandığını herkese gösterdik" ifadelerini kullandı.

"Hiçbiri İşe Yaramadı"

Maçın en çok konuşulan anlarından biri, Lionel Messi ile Marc Cucurella arasındaki tartışma ve Messi'nin rakibi için kırmızı kart talep etmesiydi. Bu duruma da değinen Yamal, Arjantinli yıldıza ve rakip oyuncuların sert oyununa şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bizi sakatlayarak durdurmak istediler, sürekli faul yaptılar. Haksız bir kırmızı kart aldırmak istediler ama hiçbiri işe yaramadı."

Sıradaki Haber Yükleniyor