Fenerbahçe’nin Kolombiyalı forveti Jhon Duran, uzun süredir sahalardan uzak kalmasının ardından yeniden takıma döndü.
Ağustos ayında Benfica ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık iki ay formasından uzak kalan genç oyuncu, tedavi sürecini tamamladı ve yeniden kadroya dahil edildi.
Avrupa Ligi dönüşü umut verdi
Duran, geçtiğimiz hafta oynanan UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Stuttgart karşısında maçın son dakikalarında oyuna girerek sahalara dönüşünü resmen yaptı. Teknik heyet, oyuncunun fiziksel olarak toparlanma sürecini dikkatle takip ediyor. Oyuncuya hız, dayanıklılık ve bitiricilik konularında eski formuna kavuşması için özel bir antrenman programı uygulanıyor.
Gaziantep maçıyla form tutacak
Fenerbahçe teknik direktörü Domenico Tedesco, Jhon Duran’ın form grafiğini kademeli şekilde yükseltmeyi planlıyor. Yarın oynanacak Gaziantep FK – Fenerbahçe karşılaşmasında Kolombiyalı golcünün yeniden süre alması bekleniyor.
Tedesco’nun planına göre Duran, maça yedek kulübesinde başlayacak ve ikinci yarıda oyuna girerek hem maç ritmini bulacak hem de takımın hücum gücünü artıracak.
Hedef Beşiktaş derbisi
Fenerbahçe cephesinde asıl hedef, sezonun en kritik mücadelelerinden biri olan Beşiktaş derbisine Jhon Duran’ı tam hazır hâle getirmek. Takım kaynaklarından alınan bilgilere göre, Duran’ın kondisyon açığını kapatmak için özel bir çalışma programı uygulanıyor.
Eğer sakatlık riski yeniden oluşmazsa, 2 Kasım’da oynanacak Beşiktaş derbisinde Duran’ın ilk 11’de sahaya çıkması planlanıyor.