Süper Lig’de liderliğini sürdüren Galatasaray’da kadro yapılanmasına yönelik hareketlilik hız kazanmış durumda. Hem gelecek transferler hem de takımdan ayrılması muhtemel oyuncular konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Monaco’dan 9 milyon euroya transfer edilen Ismail Jakobs’un durumu, yönetimin gündeminin üst sıralarında yer alıyor.
Uzayan Sakatlıklar Sabırları Zorluyor
Galatasaray formasıyla 1.5 yıl daha sözleşmesi bulunan Senegalli sol bek, geçtiğimiz süreçte yaşadığı sakatlıklar nedeniyle toplam 32 maçta takımını yalnız bıraktı. Bu durum hem teknik heyetin hem de taraftarların sabrını zorlamış durumda.
Şampiyonlar Ligi’ndeki Union SG karşılaşmasında yeniden sakatlanan Jakobs, Süper Lig’deki kritik Fenerbahçe derbisi ve Samsunspor maçlarında da forma giyemedi. Oyuncunun sahalara dönüş tarihi belirsizliğini korurken, fiziksel durumunun düzelmemesi büyük bir soru işareti yaratıyor.
Yönetim Teklifleri Değerlendirmeye Hazır
Takvim’de yer alan habere göre Sarı-Kırmızılı yönetim, devre arasında Jakobs için gelecek tekliflere kapıyı kapatmıyor. Sakatlık sorunlarının kronik hale gelme ihtimali ve oyuncunun takıma katkı sağlayamaması, ayrılık ihtimalini güçlendiriyor.
Teknik direktör Okan Buruk’un da bu konuda yönetime olumlu görüş bildirdiği, takımın sol bek rotasyonunu yeniden şekillendirmeye sıcak baktığı öğrenildi. Galatasaray’ın, oyuncunun durumuna göre devre arasında bu bölgeye takviye yapması sürpriz olarak görülmüyor.
Genç Yetenek Arda Ünyay İçin Kiralık Planı
Öte yandan kulübün dikkat çeken genç stoperlerinden Arda Ünyay hakkında da önemli bir karar aşamasına gelindi. Gelişimini hızlandırmak isteyen Galatasaray, 19 yaşındaki oyuncunun daha fazla süre bulabileceği bir Süper Lig ekibine kiralanmasını planlıyor.
Devre arasında yapılması beklenen bu kiralama hamlesiyle Arda’nın hem maç tecrübesi kazanması hem de fiziksel açıdan güçlenmesi hedefleniyor. Sezon sonunda ise genç oyuncunun yeniden A Takım kadrosuna dahil edilmesi öngörülüyor.