Spor yorumcusu Yağız Sabuncuoğlu, Galatasaray'ın transfer süreci hakkında yaptığı açıklamada, Ahmetcan Kaplan için bu hafta resmi teklif yapılacağını, oyuncunun Galatasaray'a gelmeyi kabul ettiğini ve transferin büyük ihtimalle tamamlanacağını bildirdi. Sabuncuoğlu, Ajax'ın Ahmetcan Kaplan ile yollarını ayırmak istediğini belirtti.
Galatasaray, Ahmetcan'ı Almaya Kararlı
Ahmetcan Kaplan, Ajax'ta istediği forma şansını bulamadığı için ayrılmak istiyor ve Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor.
Galatasaray ile Ajax arasında satın alma opsiyonlu yaklaşık 1 milyon euro civarında bir paket teklifinde anlaşma sağlanmış durumda.
Kaplan, yıllık 2.5 milyon euro maaş talep etti, Galatasaray ise 1.75 milyon euro teklif ederek bu konuda görüşmeleri sürdürüyor. Oyuncu bu maaş teklifini kabul ederse transfer resmiyet kazanacak.
22 yaşındaki stoper, Türk futbolcu olarak UEFA kriterlerine uyuyor ve gençliğiyle savunmaya takviye anlamında önemli bir transfer olarak değerlendiriliyor.