Geçtiğimiz sezon Chelsea’den Al-Nassr’a transfer olan ancak Suudi ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 24 yaşındaki hücum oyuncusu, yeniden Avrupa futboluna dönme kararı aldı. Oyuncunun bu kararını fırsat olarak değerlendiren Fenerbahçe Yönetimi, vakit kaybetmeden nabız yoklamaya başladı. Portekizli yıldızın, sarı-lacivertli kulüpten resmi teklif gelmesi halinde bu seçeneği ciddi şekilde değerlendirmeye sıcak baktığı iddia edildi.
Nelson Semedo Devrede
Transfer sürecinde sarı-lacivertlilerin en büyük kozlarından birinin Portekiz Milli Takımı’ndan arkadaşı Nelson Semedo olacağı öne sürüldü. Semedo’nun, vatandaşı Felix ile görüşerek Fenerbahçe’nin projesini ve İstanbul’daki atmosferi anlatarak ikna sürecinde aktif rol oynaması bekleniyor.
Transfer komitesinin önümüzdeki günlerde Al-Nassr ve oyuncunun temsilcisiyle resmi temasları başlatması öngörülüyor.
Kariyeri Devler Kulübü Gibi
Altyapısından yetiştiği Benfica’da sergilediği performansla dünya futbolunun en yetenekli genç oyuncuları arasında gösterilen Joao Felix, kariyeri boyunca Atletico Madrid, Barcelona, Chelsea ve Milan gibi Avrupa devlerinin formalarını terletti.