Fenerbahçe'de 142 Milyon Euro'luk Hüsran: Tarihin En Pahalı Kadrosu Sınıfta Kaldı!

Fenerbahçe'de 142 Milyon Euro'luk Hüsran: Tarihin En Pahalı Kadrosu Sınıfta Kaldı!

'de şampiyonluk yarışında Galatasaray'a mağlup olan ve teknik direktör Domenico Tedesco ile yollarını ayıran 'de fatura ağır oldu. 7.5 milyar TL'lik rekor harcamaya rağmen sezonu kupasız kapatma noktasına gelen sarı-lacivertlilerde, transferlerin performansı tartışma konusu.

28.04.2026 12:44 | Son Güncelleme : 28.04.2026 12:35

Büyük umutlarla girilen 2025-2026 sezonu, Fenerbahçe için bir kez daha hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Transfer dönemlerinde toplamda 142 milyon Euro (yaklaşık 7.5 milyar TL) harcayarak kulüp tarihinin en yüksek maliyetli kadrosunu kuran yönetim, saha sonuçlarıyla hedeflerin uzağında kaldı.

Transfer Rekorları Kırıldı Ama Verim Alınamadı

Sarı-lacivertli ekip, bu sezon iki büyük transfer rekoruna imza attı. Sezon başında Benfica’dan 22.5 milyon Euro bedelle kadroya katılan Kerem Aktürkoğlu ve ara transferde 28 milyon Euro bonservisle gelen Guendouzi, kulüp tarihinin en pahalı isimleri olarak kayıtlara geçti. Ancak bu dev yatırımlar, şampiyonluk hasretini dindirmeye yetmedi.

Ederson ve Cherif Beklentilerin Altında Kaldı

Takımın en çok eleştirilen isimlerinin başında, Avrupa’nın en çok kazanan kalecisi unvanıyla (yıllık 11 milyon Euro) gelen Ederson yer aldı. Brezilyalı eldiven, özellikle kritik Rizespor maçında yediği hatalı gol ve Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kartla tepkilerin odağı oldu.

Devre arasında En-Nesyri’nin yerine 22 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonuyla transfer edilen Sidiki Cherif de forvet hattında beklenen patlamayı yapamadı. Genç oyuncu, sahada kaldığı sürede yalnızca 3 gol ve 1 asistlik katkı sağlayabildi.

Yıldızlar Karması Takım Oyununa Takıldı

Orta sahada Kante ve Guendouzi gibi dünyaca ünlü Fransız ikilisi, bireysel çabalarına rağmen takım oyununda beklenen etkiyi yaratamadı. Bu ikilinin toplam 5 gollük katkısı, yerlerine tercih edilen Fred ve Szymanski’nin 8 gollük tabelasının gerisinde kaldı.

142 Milyon Euro'luk (7.5 Milyar TL) Fatura

Fenerbahçe'nin sadece bonservise harcadığı bu rakam, ligdeki rakipleri Galatasaray (344 milyon) ve Beşiktaş (185 milyon) hariç tüm Süper Lig takımlarının toplam kadro değerini geride bıraktı.

Tedesco ile yolların ayrılmasının ardından sarı-lacivertli camiada şimdi, bu dev bütçeli kadronun geleceği ve yeni sezonun yapılanması merakla bekleniyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor