Dünya Kupası'nda Kahreden Veda

Dünya Kupası'nda Kahreden Veda

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya geldi. Sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılan millilerimiz, bu sonuçla gruptan çıkma şansını kaybederek turnuvaya veda etti.

20.06.2026 09:04 | Son Güncelleme : 20.06.2026 09:06

Son düdükle birlikte büyük bir yıkım yaşayan ay-yıldızlı futbolcular, uzun süre yerden kalkamadı. Turnuvaya iddialı bir şekilde gelen ve gruptan çıkmayı hedefleyen genç kadronun yaşadığı üzüntü, objektiflere acı bir şekilde yansıdı.

Maç boyunca üstün bir oyun sergilemeye çalışan ancak aradığı golü bir türlü bulamayan A Milli Takım'da; Mert Müldür, Kenan Yıldız, Can Uzun ve Merih Demiral gözyaşlarına hakim olamadı.

Özellikle maçın kırılma anlarından birinde Mert Müldür’ün kafa vuruşunun direkten dönmesi, taraftarların "kahreden şanssızlık" olarak yorumladığı anlardan biri oldu.

İstatistiksel olarak maçın genelinde topa hakim olan taraf Türkiye olsa da, Paraguay'ın geliştirdiği kontra ataklardan biri maçın skorunu belirledi.

Savunmada yaşanan bir anlık boşluğu değerlendiren Paraguay, bulduğu tek golle altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırarak gruptaki dengeleri değiştirdi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye, Dünya Kupası serüvenini grup aşamasında noktalamış oldu. Turnuva öncesinde büyük beklentilerle yola çıkan millilerimiz, bu sonuçla birlikte ülkeyi yasa boğdu.

Sıradaki Haber Yükleniyor