Ligde geride kalan 31 maçta topladığı 74 puanla, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, şampiyonluk için geri sayıma geçti.
Bugün saat 20.00’de başlayacak ve hakem Reşat Onur Coşkunses’in düdük çalacağı mücadelede "Cimbom", rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın zaferini ilan etmek istiyor.
Okan Buruk Tarih Yazmaya Çok Yakın
Galatasaray, bu akşam galip gelmesi durumunda Türk futbol tarihinde ikinci kez üst üste 4. kez şampiyon olan takım unvanını alacak.
Daha önce 1996-2000 yılları arasında Fatih Terim yönetiminde elde edilen bu başarıya, o dönem futbolcu olan Okan Buruk bu kez teknik direktör olarak ulaşmak üzere.
Bu zaferle birlikte Okan Buruk, kariyerindeki 5. Süper Lig şampiyonluğunu (Başakşehir ve Galatasaray ile) kazanarak, Ahmet Suat Özyazıcı'yı geride bırakacak ve 8 kupalı Fatih Terim'in ardından tarihin en çok şampiyon olan ikinci teknik direktörü olacak.
Rakiplerle Şampiyonluk Makası Açılıyor
Sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluğa ulaşması halinde, ezeli rakipleriyle arasındaki farkı da tarihi seviyelere çıkaracak:
Fenerbahçe: 7 fark (19 şampiyonluk)
Beşiktaş: 10 fark (16 şampiyonluk)
Ayrıca şampiyonluk, Galatasaray'ın 2026-27 sezonunda doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım biletini de cebine koyması anlamına geliyor.
Muhtemel 11'ler
Zorlu mücadele öncesi takımların sahaya şu 11'lerle çıkması bekleniyor:
Samsunspor: Okan, Zeki, Satka, Van Drongelen, Tomasson, Makoumbou, Ntcham, Elayis, Holse, Coulibaly, Mouandilmadji.
Galatasaray: Günay, Sallai, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Lemina, Sane, Yunus, Barış Alper, Osimhen.