Ayşe Begüm Onbaşı'dan Dünya Şampiyonası Öncesi İddialı Açıklamalar
Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, önümüzdeki ay İspanya'da düzenlenecek 19. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda "Görevimiz Tehlike" temalı koreografisiyle bir kez daha kürsüye çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Azerbaycan’da 2021 yılında düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 24 yaşındaki milli cimnastikçi, 2023'te spora bir süre ara vermişti. Ailesi ve antrenörlerinin büyük desteğiyle bir yıllık aranın ardından yeniden antrenmanlara başlayan Ayşe Begüm Onbaşı, geçen ay Ankara'da gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Federasyon Kupası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak milli takıma seçilmeyi başardı.
İspanya'da 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonada madalya arayacak olan milli sporcu, Muradiye Spor Salonu'nda antrenörü Gürkan Er eşliğinde haftanın 6 günü yoğun bir tempoda ter döküyor.
"İmkansız Bir Görev İçin Tekrar Başladım"
Bireysel kategoride yarışacağı "Görevimiz Tehlike" temasının hikayesini ve spora dönüş sürecini AA muhabirine anlatan Ayşe Begüm Onbaşı, şu ifadeleri kullandı:
"2023'te cimnastiği bırakma kararı almıştım, sonrasında tekrar döndüm. Temam 'Görevimiz tehlike', geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda yine aynı temayla yarışmıştım ve güzel sonuçlar aldık. Şimdi geri dönmeye karar verince böyle bir tema üstüne ilerlemek bizim için çok mantıklı geldi. 'Görevimiz Tehlike', aslında imkansız bir görev için tekrar başladım. Ana çıkış fikri buradan oldu. Tekrar geri dönünce bu tema üzerinden yürümek bizim için çok mantıklı geldi. Umuyorum ki bu dünya şampiyonasında güzel dereceler alacağım."
"Asıl Hedefim..."
Şampiyonada Rusya ve Ukrayna'dan çok güçlü rakiplerinin bulunduğunu, bu isimlerle yarışmanın kendi sınırlarını görmek adına önemli olduğunu belirten milli sporcu, asıl amacının sadece madalya olmadığını şu sözlerle vurguladı:
"Asıl hedefim aslında altın madalya değil. 2021'deki Ayşe Begüm'den daha fazla kendini geliştirmiş bir Ayşe Begüm'ü göstermek. Türk bayrağının göndere çıkması ve İstiklal Marşı'nın okunması çok ayrı duygu. Bunu yaşayabildiğim için çok mutluyum ve tekrar yaşamayı çok isterim."