Arda Turan'ın Ukrayna'da Zor Anları: "Hemen Sığınağa İndim"
Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Türk teknik direktör Arda Turan ve takımı, Metalist Kharkiv karşılaşması öncesinde Kiev'de yaşanan füze ve drone saldırılarıyla sarsıldı.

Saldırı gecesinin ardından sahaya çıkan turuncu-lacivertliler, rakibini 1-0 mağlup ederek ligde 3'te 3 yapmayı başardı.
"Bunun Bir Savaş Gerçeği Olduğunu Kabul Etmeliyiz"
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmadan ziyade gece yaşanan korku dolu anlara ve savaşın psikolojik yüküne değinen genç teknik adam Arda Turan, oyuncularının gösterdiği kararlı duruştan duyduğu gururu dile getirdi.
Saldırı anını ve sonrasında yaşananları şu sözlerle aktardı:
"Saldırı sırasında ilk başta odamdaydım, ardından aceleyle sığınağa indim. 10-12 oyuncum da oradaydı. Onlara durumlarını sorup oynayıp oynayamayacaklarını öğrendim. Bunun bir bahane değil, acı bir savaş gerçeği olduğunu kabul etmemiz gerektiğini belirttim. Yorgun hissetmelerini çok iyi anlayabileceğimi söylesem de hepsi sahaya çıkıp oynamak istedi. Oyuncularımın gösterdikleri performansın da ötesinde ortaya koydukları karakter ve mücadele için hepsini tebrik ediyorum."
"Dünyaya Bir An Önce Barış Gelsin"
Savaş şartları altında futbol yönetmenin son derece zor bir psikoloji gerektirdiğini vurgulayan Turan, "Alıştım" demek istemediğini belirterek şu çağrıda bulundu:
"Sanki bununla yaşamayı öğreniyoruz fakat bunu kabul etmeyeceğimi her zaman söyledim. Ukrayna'da bir savaş var, çocuklar ve masum insanlar hayatını kaybediyor. Dün gece yine füzeler, bombalar ve dronelar vardı... Ne için olduğunu hâlâ anlamış değilim ama umarım dünyaya bir an önce barış gelir."