Arda Turan'a Büyük Şok! Shakhtar Donetsk, Rusya 2. Ligi'ne Geçiyor!

Arda Turan'a Büyük Şok! Shakhtar Donetsk, Rusya 2. Ligi'ne Geçiyor!

Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü yönetiminde Rusya 2. Ligi'nde yer alacağı iddiası futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

16.10.2025 09:39 | Son Güncelleme : 16.10.2025 09:39

Ukrayna futbolunun en köklü kulüplerinden Shakhtar Donetsk, teknik direktör Arda Turan yönetiminde dikkat çekici bir kararla gündeme geldi. Sport Baza adlı haber kaynağının iddiasına göre kulüp, gelecek sezon Rusya 2. Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanıyor.

Haberde, Shakhtar Donetsk’in gerekli lisans ve başvuru işlemlerini tamamlayarak Rusya Futbol Federasyonu’ndan onay aldığı öne sürüldü. Bu gelişme, hem Ukrayna hem de uluslararası futbol kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı.

Maçların Kırım’da Oynanacağı İleri Sürüldü

Sport Baza’nın haberine göre, Shakhtar Donetsk yeni sezonda iç saha maçlarını Kırım’da oynayacak. Kırım, 2014’te Rusya tarafından ilhak edilmiş olmasına rağmen uluslararası arenada hâlâ Ukrayna toprağı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle iddianın politik yansımaları oldukça güçlü.

Haberde ayrıca Shakhtar’ın, Rusya Kupası’na katılmayacağı, yalnızca lig maçlarında yer alacağı belirtildi. Bu tercih, kulübün FIFA ve UEFA yaptırımlarına takılmamak için alınmış bir önlem olarak yorumlandı.

Futbol Dünyasında Büyük Yankı Uyandırdı

Shakhtar Donetsk’in olası Rusya 2. Ligi kararı, hem Ukrayna’daki spor çevrelerinde hem de uluslararası futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Ukrayna basınında yer alan yorumlarda, böyle bir adımın “sporun ötesinde politik bir hamle” anlamına geleceği vurgulandı.

Birçok futbol otoritesi, devam eden savaş ve diplomatik krizler nedeniyle bu kararın hayata geçirilmesinin neredeyse imkânsız olduğunu belirtiyor. Ayrıca FIFA ve UEFA’nın, Ukrayna’ya bağlı bir kulübün Rusya lig sistemine geçişine izin vermesi olası görünmüyor.

Shakhtar Donetsk kulübü veya teknik direktör Arda Turan tarafından şu ana kadar konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Kulübün resmi internet sitesinde veya sosyal medya hesaplarında bu yönde bir duyuru yer almıyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor