İçeriğe atla

Alkışlar Sultanlar'a: Azerbaycan'ı set vermeden geçti

Voleybol Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Azerbaycan'ı set vermeden geçip çeyrek finale yükseldi.

Alkışlar Sultanlar'a: Azerbaycan'ı set vermeden geçti
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

Voleybol Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Azerbaycan'ı set vermeden 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçta ilk sette 5 blokla rakibin hücumunu baskılayan Türkiye, Vargas'ın yanı sıra Zehra, Hande ve İlkin'in katkılarıyla skor dağılımını dengeledi.

Azerbaycan karşılaşması, kaptan Eda Erdem'in yaklaşık bir yıl aradan sonra milli formayı giydiği maça da sahne oldu. Erdem, maçın ilk sayısını alarak takıma liderlik açısından önemli katkı sağladı.

ASIL SINAV ŞİMDİ BAŞLIYOR

Azerbaycan maçını geçilmesi gereken bir eşik olarak değerlendiren Türkiye, çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak. Grup aşamasında mağlup edilen rakip, eleme turunda farklı bir psikolojiyle oynayacak. Son Avrupa şampiyonu Türkiye için geçmiş başarılar artık skor tabelasına yansımıyor.

Almanya, son 16 turunda Belçika karşısında beş set süren zorlu bir maç oynadı. Çeyrek finalde her topun ağırlığı artarken, favori olmak Türkiye için avantajdan çok sorumluluk anlamına geliyor.