Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Sağlıklı Kalmak İçin Hastaneleri Beklemeyin"

Bir dizi resmi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakanı , hem kentteki yatırımlarına dair müjdeler verdi hem de toplum sağlığına yönelik kritik uyarılarda bulundu.

03.07.2026 13:00 | Son Güncelleme : 03.07.2026 14:46

Bakan Memişoğlu, Türkiye’deki hareketsiz yaşam ve beslenme sorunlarına dikkat çekerek çarpıcı veriler paylaştı.

Toplumun %65’inin kilolu olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Sağlık Bakanlığı tesislerine sadece hasta olduğunuzda gitmeyin. Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz sağlıklı kalmanız için emrinizde" dedi.

Bakanlık tarafından başlatılan "Hareket yaşını öğren, sağlıklı yaşa" kampanyasının önemine değinen Memişoğlu, şu bilgileri aktardı:

Kampanya kapsamında bugüne kadar 1 milyon 200 bin kişi; hareket, kas kuvveti ve biyolojik yaş analizi için fizyoterapistlere yönlendirildi.

Vatandaşlar; Sağlıklı Hayat Merkezlerinde diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist hizmetlerinden, ayrıca kanser taramalarından ücretsiz yararlanabiliyor.

Aksaray’a Yeni Hastane Müjdesi

Aksaray Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, kentteki sağlık altyapısını güçlendirecek adımları açıkladı. Halihazırda hizmet veren 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra, 300 yataklı yeni bir hastanenin inşaatına en geç 6 ay içinde başlanacağını duyurdu.

"Türkiye, Dünyaya Örnek Oldu"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile gerçekleştirilen İstanbul Bildirgesi'ne de değinen Bakan Memişoğlu, 40 ülkenin katılımıyla imzalanan bu bildirinin Türkiye adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Memişoğlu, "Türkiye, 6 Şubat depremlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir özveriyle hizmet ederek dünyaya örnek bir sağlık altyapısı sergiledi. Bu tecrübemiz, İstanbul Bildirgesi ile uluslararası bir boyut kazandı" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda dünyanın en iyi noktalarından biri olduğunu belirterek, "Biz, vatandaşlarımızın öncelikli olarak sağlıklı kalmasını hedefliyoruz ve bu doğrultuda gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Sıradaki Haber Yükleniyor