Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ABD ziyaretinin üçüncü gününde mevkidaşı Robert Francis Kennedy Jr. ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.
Üreten Sağlık Modeli Aktarıldı
Görüşmede Sağlıklı Türkiye Vizyonu kapsamında yürütülen "Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık" modeli hakkında bilgi verildi. İki ülke arasında sağlık alanındaki iş birlikleri değerlendirildi ve ABD'deki sağlık politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Memişoğlu: "İş Birliklerini Güçlendirecek"
Bakan Memişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüşmemizde; 'Üreten Sağlık' yaklaşımımızı, koruyucu sağlık hizmetlerindeki tecrübelerimizi, sağlık teknolojilerindeki gelişmeleri ve ülkelerimiz arasındaki iş birliği imkanlarını ele aldık. Türkiye'nin sağlık alanındaki üretim gücünü ve tecrübelerini paylaşırken, geleceğin sağlık sistemlerine yönelik ortak vizyonumuzu da değerlendirdik. Görüşmenin, ülkelerimiz arasındaki sağlık iş birliklerini daha da güçlendireceğine inanıyorum. Nazik ev sahiplikleri için mevkidaşım Robert F. Kennedy Jr. ve heyetine teşekkür ediyorum" dedi.