• Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
26 Mart 2023 Pazar
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Genel

Pug köpeği ne kadar yaşar?

Taner Sabuncu
13 Mart 2020
FacebookTwitter

En eski ırklardan olan Puglar en popüler köpeklerdendir. Irklarının nereden geldiğine yönelik tartışmalar devam etse de Bulldoglardan türedikleri düşünülmektedir. Sahiplerine aşırı bağlı olan Pug köpekleri çok sevecen ve duyguludur.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UNO nasıl oynanır? UNO kuralları!

UNO nasıl oynanır? UNO kuralları!

2 Mart 2023
En İyi Portekiz Nakliye Şirketleri Arasında Hiper Lojistik A.Ş.

En İyi Portekiz Nakliye Şirketleri Arasında Hiper Lojistik A.Ş.

1 Mart 2023

PUG KÖPEKLERİ APARTMAN’DA YAŞAYABİLİR Mİ?

Pug cinsi köpekler için en merak edilen konulardan biri de ‘Apartmanda yaşayabilirler mi?’ sorusudur. Ev yaşamına uygun olan Pug köpekleri apartmanda da yaşabilir. Bünyeleri hassas olan bu köpekler aşırı sıcak ve soğuğa dayanamazlar.

ADVERTISEMENT

PUG KÖPEKLERİ EĞİTİLİR Mİ?

Ev içerisinde çok hareketli olmayan bu köpekler, dışarıda bol hareketli oyunlar oynamayı severler. Çok zekilerdir fakat eğitilmekten çabuk sıkılır. Gereksiz havlamayan bu köpekler sahiplerinin ses tonlarına çok duyarlıdır. Çocuklarla arası iyi olan bu köpeklerin diğer hayvanlarla da iyi anlaşır. Pug köpekleri günümüzde bekçi köpeği olarak da kullanılır.

PUG KÖPEKLERİNİN ÖZELLİKLERİ

Pug cinsi köpekler oldukça narin hayvanlardır. Evde bakmak için uygun köpeklerdir. Aşırı sıcak ve aşırı soğuklara dayanamazlar. Pug ırkı köpekler düz bacaklı, kısa ve güçlü köpeklerdir. Yüzlerinden dolayı yaşlıymış gibi görünürler. Mevsimsel olarak tüy dökerler ve uykularına oldukça düşkündürler. Pug köpekler köpek maması yemeyi de inanılmaz derecede severler. Sağlıklarını korumak için düzenli egzersizlere gereksinimler vardır.

Pug köpekler son derece mutlu, yaramazlık yapmayı seven biraz inatçı köpeklerdir. Eğitilmekten çok çabuk sıkılırlar, halbuki çok zekidirler. Pug köpekler sahiplerinin ses tonlarına oldukça duyarlıdırlar. Ceza vermeye gerek yoktur. Sizi anlarlar. Gereksiz havlamazlar, diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok iyi geçinirler. Bazen eve gelen misafirlere karşı kıskanç olabilirler bazen de onlarla çok iyi anlaşabilirler.

Pug Irkı Köpek Bakımı Zor Mudur?

Pug ırkı köpek bakımı genel olarak bu cins köpeği beslemek isteyen insanların en çok merak ettiği konularında başında gelir. Pug cinsi köpekler evde beslenebilecek köpek cinsleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Pug köpeklerinin özellikleri gereği tüyleri kısadır. Bu da onların köpek tarama fırçasıyla yapılacak kolay bir taramayla gün boyu temiz kalmasını sağlar. Pug köpekler aşırı derecede havlamazlar. Yaş alsalar da boyut olarak çok büyümeyecekleri için, onun için aldığınız köpek kıyafetleri, köpek yatakları ve köpek minderlerini uzun süre kullanabilirsiniz. Tüm bunlara Türkiye’nin 1 numaralı online pet shop’u petburada.com’dan ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken koyu renkli yerlere tıklamak!

Pug Cinsi Köpeklere Tuvalet Eğitimi

Pug cinsi köpek bakımı, tüyleri konusunda kolaylık sağlasa da onlara tuvalet alışkanlığı kazandırmak biraz zahmetlidir. Ancak alıştıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Onları eğitim verirken köpek eğitim ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Pug Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri

– Erkek Pug Köpeklerinde Yükseklik 30 – 36 cm,

– Dişi Pug Köpeklerinde Yükseklik 25 – 30 cm,

– Erkek Pug Köpeklerinde Kilo 6 – 9 kg,

– Dişi Pug Köpeklerinde Kilo 6 – 8 kg olmaktadır.

Pug ırkı köpek bakımı küçük boyutlarından dolayı dikkat gerektitir. Mesela pug cinsi köpekler ön kollarının kısa olmasından dolayı iyi yüzemezler. Sevimli köpeğinizle birlikte tatile gitme planınız varsa mutlaka bir köpek can yeleği satın almalısınız.

Pug Cinsi Köpeği Sahiplerine Bakımı İçin 5 Önemli Tavsiye

Yüz Bakımı Onlar için Gerekli

Pug cinsinin yüz hatları oldukça kıvrımlı haldedir. Bundan dolayı aralarında yiyecek kırıntıları, tükürük ve kir birikir göz enfeksiyonları ve mantarlara sebebiyet verebilir. Kötü koku oluşumu olabilir. Tahriş ve kızarma olup köpeğinizin canı yanabilir. Bu nedenle yüz kıvrımlarının temizlenmesi gerekir. Temizlerken;

• Köpeğinizin cildinin tahriş olmuş ya da kızarmışsa köpekler için olan nemlendirici kremleri yavaşça yüzündeki kıvrımlara uygulayın.

• Hafif nemli bir pamukla kıvrımları yavaşça içindeki kirleri alarak temizleyin.

• Haftada bir düzenli olarak bu kıvrım ve katmanları temizleyin. Eğer koktuğunu düşünürseniz daha kısa zaman içinde de temizleyebilirsiniz.

• Burun deliklerine ve gözlerine kirlerin buluşmamasına dikkat edin.

Su İçeriğinin Sağlıklı Olduğundan Emin Olun

Bu cinsin su ihtiyacı diğer köpeklere göre fazladır. Havanın kuru olduğu kış aylarında ve yaz aylarında özellikle su ihtiyacına dikkat edilmeli. Pug’ınıza içirdiğiniz su musluk(şebeke) suyu olmamalıdır. Şebeke sularının içinde zararlı bakterileri ve hastalıklarından korunmak için bulunan bazı maddeler köpeğiniz için sağlıklı değildir. Mide ağrısı, ishal veya kabızlık gibi bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir.

Diğer zarar verecek maddeler arasında

• Krom; kanserojen etkisi olabilir.

• Flor; köpekler için toksit maddedir.

• Klorit; merkezi sinir sistemi hastalıklarına neden olabilir

• HCB karaciğer hastalığına ve cilt lezyonlarına neden olabilir.

• Ve ağır metaller organların işlevlerinin bozulmasına neden olur.

Bu nedenle hazır su kullanarak ve içeriğine dikkat ederek su içimi kontrol edilmeli. Kilo başı 1,5-2 litre günde su içmeleri gerekir.

Mevsime Göre Özel İlgi

Nefes darlığı hastalıklarına meyilli olan Pug yazları egzersizini yaparken öğle sıcaklığından kaçınmalı. Tercihen gündüz erken saatlerde ya da akşamüzeri ve sonrası yürüyüşünü yapabilir. Dondurma, çok soğuk olmayan serin su, dondurulmuş sulu meyveler yemek Pug için iyi gelecektir. Soğutma minderi gibi köpeğinizi serin tutacak eşyalar kullanabilirsiniz. Bu minderler vücudun fazla ısısı ile çalışmaya başlar ve normal bir vücut sıcaklığı olduğunda kendiliğinden durur.

Kış aylarında köpeğinizin egzersizlerini hava durumuna göre ayarlamanız gerek. Fazla üşüyebilen Pug çok düşük sıcaklıklarda hipotermi geçirme olasılığı vardır. Kalın tüyleri olmasına rağmen kışları dışarı çıkmamak için inatçı olabilirler. Bahar ayları gibi alerjik reaksiyonlar gösterebilirler ve çiftleşme dönemine girebilirler. Bu durum huysuzluk ve kaçma girişiminde bulunmalara yol açabilir.

Çok Tüy Dökümü

Köpeğinizin tüylerini döken birçok etken vardır bunlardan bazıları kontrol edilebilirken diğerleri gayet doğal bir vücut işleyişidir. Genellikle siyah renkte olan Pug tek bir tüy katmanına sahip ve astarsızdır diğer renkte olanlar ise daha şanslı ve çift katmanlı astarlı bir tüy katmanına sahiptir. Bu durum onların fazlaca tüy dökmelerine sebebiyet verir eğer tüylerden çok rahatsızlık duyuyor veya astım gibi rahatsızlıklarınız varsa bu cins köpek sizin için uygun olmayacaktır.

Mevsim: Yılın her dönemi tüy dökümü görülse de özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında önemli ölçüde tüy dökümü görülebilir. Sıcaklık ve gün saatinin uzayıp kısalmasına bağlı olarak köpeğinizin vücudu yaz ve kış dönem geçitlerinde tüylerine ve vücudunu tüylerini sıklaştırıp azaltarak yeni tüyler çıkartarak adapte etmeye çalışır.

Yaş: Bu cinsin yavru köpekleri 1 yaşına gelene kadar tüylerini oldukça az dökmelerine rağmen 1 ila 1,5 yaş sınırına geldiklerinde tüy dökmeleri artacaktır.

Banyo: Köpeğinizi yıkadığınızda suyun sıcaklığından zaten dökülecek tüyler daha erken dökülebilir.

Dişi pug: Dişi köpeklerin kısırlaştırılmış olanlarında belli bir dönem hormonların dalgalanması ile aşırı tüy dökme gözlemlenebilir.
Tüyleri Tarama Zamanı

Aşırı tüy döken köpeğiniz için en uygun tarama şekli 1 ila 3 günde bir 15 dakika tüyleri taramaktır. Böylece tüyleri belli aralıklar ile çokça toplayıp etrafta olmalarını engelleyebilirsiniz. Tüylerin özensiz taranması sonucu kırılmalar meydana gelebilir ve daha çok tüy dökülmesi oluşabilir bunun tüyleri tararken çıkış yönünün tersine doğru taramak hem kırılmasını önleyecek hem de dökülen bütün tüyleri almanıza yardımcı olacaktır. Kafasından başlayarak vücudunun her bölgesinin taranması gerekir. Omega ve yağ asidi gibi takviyeler ile tüyleri tararken fazla dökülmemesini sağlayabilir ve tüylerin daha kuvvetli olmasını sağlayabilirsiniz tarama yaparken;

• Tüyleri ayırmak için ince ve uzun fırçalı bir tarak tüyleri derinden fırçalayarak karışmış ve dökülmesi kolay tüyleri alır.

• Tüy toplayıcı eldiven: 15 dakikalık sürede hem köpeğiniz için hem de sizin için daha kolay tüy tarama ve toplama işlemi için ele geçirilen eldiven şeklindeki bu tarakları kullanabilirsiniz.

PaylaşTweetPaylaşGönderGönder

BENZER HABERLER

UNO nasıl oynanır? UNO kuralları!
Genel

UNO nasıl oynanır? UNO kuralları!

Taner Sabuncu
2 Mart 2023
En İyi Portekiz Nakliye Şirketleri Arasında Hiper Lojistik A.Ş.
Genel

En İyi Portekiz Nakliye Şirketleri Arasında Hiper Lojistik A.Ş.

Mehmet Şimşir
1 Mart 2023
Dinozorlar neden yok oldu, Dünyaya meteor mu çarptı?
Genel

Dinozorlar neden yok oldu, Dünyaya meteor mu çarptı?

Mehmet Şimşir
16 Nisan 2022
VPN nedir, Nasıl Kullanılır?
Genel

VPN nedir, Nasıl Kullanılır?

Sadet Sancak
16 Nisan 2022
Tarihteki İlk Suikastçı Hasan Sabbah Kimdir?
Genel

Tarihteki İlk Suikastçı Hasan Sabbah Kimdir?

Taner Sabuncu
16 Nisan 2022
Bahçeli’den HÜDA PAR Açıklaması
Siyaset

Bahçeli’den HÜDA PAR Açıklaması

26 Mart 2023
100 Bin İmza Sürecinde Yarın Son Gün
Gündem

100 Bin İmza Sürecinde Yarın Son Gün

26 Mart 2023
Karamollaoğlu: “Kılıçdaroğlu’nun seçileceğini garanti gibi görüyoruz”
Siyaset

Karamollaoğlu: “Kılıçdaroğlu’nun seçileceğini garanti gibi görüyoruz”

26 Mart 2023
Ali Sunal’dan Show TV’den Ayrıldığı İddialarına Yanıt
Gündem

Ali Sunal’dan Show TV’den Ayrıldığı İddialarına Yanıt

26 Mart 2023
Haber.com, Güncel ve Tarafsız Son Dakika Haberler

Türkiye'nin en güncel Haber sitesi! Gündeme dair tüm gelişmeleri Son Dakika Haberi olarak sizler için derliyoruz. Haber.com güncel ve doğru Haberler yapan bir basın yayın organıdır. Mail: info@haber.com

Haber.com NAVİGASYON

  • Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim

BİZİ TAKİP EDİN!

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Gündem
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yerel
  • Yaşam
  • Siyaset
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • Reklam
  • İletişim