Kuzey Irak’ta TSK’nın Pençe Harekât bölgesinde bulunan bir üs bölgesine, 20 Temmuz’da teröristlerce roket ile saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıya güvenlik kuvvetlerine karşı atış yapıldığı esnada terör örgütü tarafından bölgeye 4-5 km mesafede piknik yapan sivillere de aynı anda ateş açıldı. PKK terör örgütü saldırısında piknik yapan 9 sivil hayatını kaybetmiş, 33 sivil de yaralandı. PKK terör örgütü öldürdüğü Iraklı vatandaşların Türk güvenlik kuvvetlerinin atışı neticesi öldürüldüğü yönünde propaganda yaparak Türkiye’yi uluslararası alanda suçlu vaziyetine düşürmeye çalıştı.
Eylem talimatı Fehmi Atalay’dan
Alınan bilgiye göre, eylemin talimatının terör örgütünün sözde Yürütme Konseyi Mensubu Amed Malazgirt kod isimli Fehmi Atalay’ın verdiği gün yüzüne çıktı. Bölgede faaliyet yürüten teröristlerin 2 ay boyunca TSK’nın terörist saldırılarına verdiği tepkiyi ölçmek, keşif ve saldırı yapmak için hazırlık yaptıkları tespit edildi.
Bu Türkiye’ye yönelik ilk karalama kampanyası değil
Yapılan hain planın Türkiye’ye yönelik ilk karalama kampanyası değil. Yurt içi ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlarda ağır darbe alan, sözde üst düzey yöneticileri etkisiz hale getirilen terör örgütü, kurulduğu günden bu yana sivilleri hedef almaktan vazgeçmiyor. Geçen sene da aynı bölgede 22 Ağustos’ta, iki Iraklı turistin araçlarına gerçekleştirilen saldırı sonucunda öldürülmesi olayında Türkiye’yi suçlamaya yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı.
Fakat olayın hemen sonrasında PKK terör örgütünün olayın sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı. PKK terör örgütü Irak Devleti Zaho/Parah köyünde piknik yapan Irak vatandaşlarını katlederek gerçek yüzünü bir defa daha göstermiş oldu.