• Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
22 Mart 2023 Çarşamba
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Kültür Sanat

Netflix Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü Beğenildi mi? Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü Konusu ve Yorumlar

İbrahim Yeniyurt
12 Nisan 2021
FacebookTwitter

Yılmaz Erdoğan’ın yıllarca kapalı gişe oynayan tiyatro oyunu “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?” film formatında Netflix’te izleyiciyle buluşmaya başladı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uğur Mumcu Suikastı Dizi Oluyor

Uğur Mumcu Suikastı Dizi Oluyor

18 Mart 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı

30 Ekim 2022

Filmin başrolünde, daha önce Demet Akbağ’ın canlandırdığı karakteri oynayacak olan Ecem Erkek bulunuyor.

ADVERTISEMENT

ECEM ERKEK BİYOGRAFİİ İÇİN BU HABERE BAKINIZ

Filmin senaryosu Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınırken, yönetmen koltuğunda Andaç Haznedaroğlu oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ecem Erkek dışında, Yılmaz Erdoğan, Atakan Çelik, Merve Dizdar, Devrim Yakut, Ushan Çakır, Bülent Çolak ve Engin Alkan gibi isimler bulunuyor.

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü Filminin Konusu

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, ailesiyle birlikte yaşadığı çevreye uyum sağlamak için çabalayan, üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in hayatına odaklanıyor.

Ailesiyle birlikte yaşadığı çevreye uyum sağlamak için çabalayan, üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in hayatına odaklanıyor. Gülseren’in hayatı, acısıyla tatlısıyla Türkiye’nin yıllar içinde geçirdiği değişimin aynası. Onu başkalarından ayıransa sivri dili, zekâsı ve ateş böceklerine sevdası. 1948 yılında İstanbul’da doğan Gülseren, dört rakamlı sayıları aklından çarpabilen üstün zekalı bir kadındır. Oyun 50 yıllık bir dönemde, arka planda Türkiye’nin panoroması eşliğinde Gülseren’in hayatından kesitler sunmaktadır.

Ben gördüm. Onlar da görmüş. Peki sen hiç ateş böceği gördün mü? 🔦 Şimdi sadece Netflix’te. pic.twitter.com/aZSFGMWkrX

— Netflix Türkiye (@netflixturkiye) April 9, 2021

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü Hakkında

İlk kez 1999’da, İstanbul’daki BKM’de sahnelenen oyun 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Tam 505 kere sahnelenen oyunun filmleşmesi fikri ilk kez 2009 yılında ortaya atıldı. Yılmaz Erdoğan bir röportajında “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?”nün filmini yapmak istiyorum. Ciddi bir prodüksiyon. Beş dönem anlatan bir film. Gündemde ilk o var.” açıklamalarında bulunmuştu.

1999 yılında sahnelenmeye başlanan, Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve Demet Akbağ’ın performansıyla da akıllarda yer eden “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?” adlı tiyatro oyunu, o zaman verilen bilgilere göre 250 civarı tekrar yapmış ve tiyatroda 1 milyon insan tarafından izlenmişti. Erdoğan’ın o zamanlar meşhur olan ve ülkeye farklı bir mizah anlayışı getirdiği çalışmalarının en başarılılarından olan oyun, Andaç Haznedaroğlu yönetmenliğinde, Ecem Erkek, Engin Alkan, Devrim Yakut, Merve Dizdar, Ushan Çakır, Bülent Çolak, Ahmet Rıfat Şungar, Atakan Çelik ve Fatih Özkan’dan oluşan oyuncu kadrosuyla Netflix için çekildi. Tiyatro oyunundan senaryo anlamında bir farkı olmayan film, bazı şaheserlerin dokunulmaması gerektiğini düşünmemizi sağlıyor. Nedenlerine geçelim… Film, en başta, Gülseren karakteriyle röportaj yapan sunucunun Youtube’a içerik üretmesiyle modern ve yenilikçi bir uyarlama..

9 Nisan 2021’de Netflix Türkiye tarafından yayınlanan Netflix’in Yarına Tek Bilet ve Kağıttan Hayatlar‘dan sonra 3. Türk yapımı orijinal filmidir. Toplam 1 saat 53 dakikadan oluşan film, komedi ve dram türünde yer alıyor.

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü oyuncuları (Cast)

Ecem Erkek – Gülseren
Engin Alkan
Devrim Yakut
Merve Dizdar
Ushan Çakır
Bülent Çolak
Ahmet Rıfat Şungar
Atakan Çelik
Fatih Özkan
Yılmaz Erdoğan – Somer Yoğurtçuoğlu
Bora Akkaş – Veli

Ertuğrul Özkök’ten Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü Yorumu

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Netflix’te yayımlanan “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü” filmini köşesine taşıdı. Özkök, “İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı şu günlerde bir genç kızın şahsiyetli duruşunu çok güzel anlattığı için ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü’ yapımcısını arayıp teşekkür ettim” ifadesini kullandı.

Özkök yazısında, “Önceki gece Yılmaz Erdoğan’ın o harika oyunundan sinemaya düzenlenen ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü’ filmini izledim. Çok… Ama çok sevdim bu filmi ve o heyecanla daha filmin yarısında yapımcı BKM’nin yöneticisi Necati Akpınar’ı arayıp hem kutladım hem teşekkür ettim. Neden mi sevdim bu filmi: İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı şu günlerde bir genç kızın daha okul yıllarından başlayıp şahsiyetli duruşunu çok güzel anlattığı için… Ateşböceklerinin ve hayallerinin peşinden koşan kadınların gözümde ne kadar büyüdüğünü gösterdiği için. Mizah duygusunun kişilikli bir kadında nasıl büyük bir güce dönüştüğünü ispat ettiği için. Çok eğlendirici ve harika bir senaryosu ve diyalogları olduğu için… Yılmaz Erdoğan’la Ecem Erkek’in iş başvurusu sahnesi için… Bir de şu giderek hoyratlaşan, bayağılaşan dünyada, ateşböcekleriyle dolu yalnız gecelerin bana verdiği güzel ve romantik duygu için. Bence eve kapandığımız bu hafta sonu için ideal bir film…” düşüncesini dile getirdi.

Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü Beğenildi mi, Sosyal Medya Yorumları

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü Netflix’te izledim. Yıllar önce İzmir Fuarı’nda tiyatroda izlemiştim. Çok farklar var. Ama tabi sinemaya uyarlayınca haliyle farklılık olacak. Mesela tiyatroda Kürşat dayı milletvekili oluyor sonra ama filmde içine kapanan sonra da evini terkeden Sen hiç ateş böceği gördün mü ?

İzlemeyen varsa izlesin. Efsane bir film olmuş. Tebrikler Yılmaz Erdoğan??-

Sen hiç ateş böceği gördün mü ? İzlemeyen varsa izlesin. Efsane bir film olmuş. Tebrikler Yılmaz Erdoğan??

masal tadında bir film..

tiyatro oyununu canlı izlemiş biri olarak ısınamadığım filmdir. tiyatro oyununu izlememiş olan veya tekrar izlemek isteyen varsa kısa süreli şuradan ulaşıversin dediğimdir.

özgün halini bilmeyip bunu beğenenleri anlıyorum, zira yılmaz erdoğan’ın yazar olduğu zamanlarda kaleme aldığı çok güzel bir tiyatro oyunuydu.

ancak tüccar yılmaz erdoğan’ın bir yığın yeteneksiz çöple çektiği bu uyduruk filmi, daha önce oyunu izlemiş olmasına rağmen beğenen varsa midesini bir kontrol ettirsin bence.

hele o demet akbağ yerine oynayan yetenek yoksulu kızı çok mu aradılar merak ettim.

maalesef olmamış. ecem erkek faktörü bile izlenir kılamamış filmi. bulun tiyatro halini izleyin.

kesilen sahneler, yapmacık oyunculuklar, kesilip sansürlenen sahneler…

tiyatro kaydını izlemiş birinin bunu sevme ihtimali sıfır. bundan olacak tiyatro kaydını internetten kazımışlar.

ecem erkekle gayet güzel olmuştur. bu milletin yeniye asla tahammülü yok arkadaş. aynı gülseren’i demet akbağ ile de tanıdık. ecem erkek’le demet akbağ aynı şekilde oynayacak diye bir kural yok ki. aynı rolu her oyuncu farklı taşıyor. oynanmış bir rolü tekrar oynamak bile cesaret ister. üstelik demek akbağ gibi bir oyuncu oynamışsa.

Etiket: FilmNisanYılmaz Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönderGönder

BENZER HABERLER

Uğur Mumcu Suikastı Dizi Oluyor
Kültür Sanat

Uğur Mumcu Suikastı Dizi Oluyor

Merve Erdoğan
18 Mart 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı
Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı

Mehmet Şimşir
30 Ekim 2022
Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
Kültür Sanat

Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Mehmet Şimşir
8 Ekim 2022
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokya’yı gezdi
Kültür Sanat

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokya’yı gezdi

Melike Aydın
10 Eylül 2022
Vestel, yeni reklam filmini yayınladı
Kültür Sanat

Vestel, yeni reklam filmini yayınladı

Melike Aydın
10 Eylül 2022
Süper Lig’den Düşecek Takım Sayısı Belli Oldu
Spor

Süper Lig’den Düşecek Takım Sayısı Belli Oldu

22 Mart 2023
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığı Onaylandı
Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığı Onaylandı

22 Mart 2023
Meral Akşener: “Sinan Ateş’in katillerini biz bulacağız”
Gündem

Meral Akşener: “Sinan Ateş’in katillerini biz bulacağız”

22 Mart 2023
Kılıçdaroğlu’nun Adaylığı İçin YSK’ye Başvuru Yapıldı
Gündem

Kılıçdaroğlu’nun Adaylığı İçin YSK’ye Başvuru Yapıldı

22 Mart 2023
Haber.com, Güncel ve Tarafsız Son Dakika Haberler

Türkiye'nin en güncel Haber sitesi! Gündeme dair tüm gelişmeleri Son Dakika Haberi olarak sizler için derliyoruz. Haber.com güncel ve doğru Haberler yapan bir basın yayın organıdır. Mail: info@haber.com

Haber.com NAVİGASYON

  • Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim

BİZİ TAKİP EDİN!

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Gündem
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yerel
  • Yaşam
  • Siyaset
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • Reklam
  • İletişim