Muharrem İnce’nin yeni partisinin ismi Umut ya da Memleket olacak!

- Yazdir
- Arttir - Azalt
- Yorum 0
Geçtiğimiz aylarda başlattığı “Memleket Hareketi” ardından CHP’den istifa eden Muharrem İnce, parti kurma çalışmalarını hızlandırdı.
SON KARARLARINI VERECEKLER
İnce ve kurmayları, bugün Ankara‘da parti programı ve tüzüğüne son şeklini vermek üzere toplandı. Partinin ismi, logosu, müziği ve tüzüğü hakkında son değerlendirmeleri yapacak olan İnce ve ekibinin, partinin adıyla alakalı iki seçenek üstünde durduğu öğrenildi. “Umut Partisi” ve “Memleket Partisi” seçeneklerin değerlendirileceği ve birinde karar kılınacağı tahmin ediliyor. Öte yandan partinin genel merkezinin de tutulduğu, binada tadilat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
“DETAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM”
Muharrem İnce, toplantı için otele girişte’ya açıklama yaptı. İnce, partinin ismi, tüzüğü ve programı ile ilgili ayrıntıları konuşacaklarını söyleyerek, “Programı tartışacağız bugün. Türkiye’nin değil Avrupa’nın en çağdaş tüzüğü bizimkisi olacak. Detayları açıklayacağım önümüzdeki günlerde. Genel başkanı üyeler seçecek. Cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek. Kota değil fermuar taktiği olacak. Bir kadın bir erkek olacak. ‘Kota’ deyip kimseyi kandırmayacağız. Gerçek demokratik bir tüzük olacak. Önümüzdeki günlerde partinin ismi, logosu, müziği, tüzüğü, programını açıklayacağız” şeklinde konuştu.