Serbest Kalan Ünlülerden Sert Açıklamalar

Uyuşturucu Soruşturmasında Serbest Kalan Ünlülerden Sert Açıklamalar

Aralarında Mustafa Ceceli, Bengü, ve gibi isimlerin bulunduğu operasyonunda ünlü isimlerden peş peşe açıklamalar geldi.

08.04.2026 10:37 | Son Güncelleme : 08.04.2026 12:24

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlü isimler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran operasyon sonrası Mustafa Ceceli ve Bengü "iftira" vurgusu yaparken, Simge Sağın kendisine güvendiğini belirterek test sonuçlarını işaret etti.

Mustafa Ceceli: "Bu Bir İtibar Suikastıdır"

Serbest bırakıldıktan hemen sonra bir video mesaj yayımlayan Mustafa Ceceli, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Süreci bir "algı operasyonu" olarak nitelendiren ünlü sanatçı şu ifadeleri kullandı:

"Akla, mantığa, hayale sığmayan bu iftiralarla bir alakam olmaması sebebiyle serbestlik kararı verildi. Bu karalama kampanyasını ve itibar suikastını yapanların farkındayım. Tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım."

Bengü’den "Anne" Hassasiyeti Çağrısı

Ünlü şarkıcı Bengü, avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayatı boyunca uyuşturucu maddeyle bir bağının olmadığını vurguladı. Açıklamada Bengü’nün bir anne olduğu hatırlatılarak haberlerde hassasiyet rica edildi:

"Müvekkil Bengü Erden, hayatının hiçbir döneminde uyuşturucu/uyarıcı madde kullanmamıştır. Bir anne olması sebebiyle, gerçeği yansıtmayan haberlere itibar edilmemesini rica ederiz."

Simge Sağın ve İlkay Şencan’a Adli Kontrol

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Simge Sağın ve sevgilisi DJ İlkay Şencan, "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Evinden video paylaşan Simge Sağın, sürece dair şunları söyledi:

"Zor ve yorucu bir gündü. Adli Tıp'ta saç ve kan testimi yaptırdım. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı özel bir laboratuvarda testi tekrarladım. Kendime güveniyorum, sonuçları sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum."

Soruşturmada Kimler Var?

7 Nisan 2026 tarihinde başlayan operasyon kapsamında; Melek Mosso, İbrahim Çelikkol, Deha Bilimlier, Ersay Üner ve Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu gibi isimlerin de ifadelerine başvurulduğu ve bu isimlerin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sıradaki Haber Yükleniyor