Koku Yapmayan Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Koku Yapmayan Köpek Cinsleri özellikle ilk defa köpek sahiplenecek olanların dikkat ettiği ve aradığı bir özelliktir. Köpeklerde doğaları gereği nefesleri ve tüyleri kokuyu barındırabilirken bu durum köpek sahipleri ve ev ahalisinin rahatsız olduğu bir durumdur.

Koku Yapmayan Köpek Cinsleri ve Özellikleri
Her köpeğin kendine has bir kokusu bulunurken bazı köpekler aşırı koktuğundan evde beslenmeleri uygun görülmez. Doğuştan cilt alerjenleri olan ve anal keselerinin bulunmasından çok koku yaymaları söz konusu olabilir. Bazı durumlarda da ağız ve diş sorunu yaşayan köpekler de kokabilir. Ne kadar temiz olsalar da nefes kokuları ağır olan köpek cinsleri de bulunur. Köpekleri seviyor ve kokmayan cinsler arasından seçim yapmak istiyorsanız bu yazımızda koku yapmayan köpek cinsleri konusunda bilgilendirme yapacağız.

Toy Poodle

Toy Poodle hipoalerjenik olan bir köpek ırkı olup az tüylü olmasından koku yapmayan ve tüy dökmeyen bir ırktır. Kaniş olan küçük köpeklerden Toy Poodle ırkı zeki olmalarının yanı sıra sevecen, sempatik bir köpek cinsidir. Yeni insanlarla da olan iletişimi ve şık görünümü yanında iyi bir bekçi köpeği özelliği taşır. Eğitilebilir bir köpek ırkı olarak oyun türlerini ve eğitimleri kolaylıkla kavrarlar. Eğitimleri doğru alınması durumunda sadık, oyuncu, arkadaşlık kurabilen ve gururlu bir yapıları oluşur. Toy Poodle köpeklerin ırkları Fransa’ya dayanır. Fransa’nın ilk milli köpek ırkı olarak kabul edilerek popüler bir hale gelmiştir. Geçmişte av köpeği olarak kullanılan bir türdür ve bu özelliğine dayalı bir tüy kesimleri bulunur. Küçük ama korumacı olan özellikleri bulunup farklı renklerde de görülebilmesi mümkündür. Oyuncak kaniş ismini alarak günümüzde de çok sevilen ve sahiplenilen bir ırk olmuştur. Kıvırcık olan tüyleriyle pelüş oyuncak görünümündedirler. Zekâ seviyeleri yüksek kolay eğitilebilen köpek cinsi koku yapmama özelliği olmasından evde beslenmeye oldukça uygundur. İnsanlarla ve çocuklarla iletişimi kuvvetli olup inatçı bir yapıları bulunur. Fransa’nın milli ırkı olan köpek cinsinin düzenli bakımları ve doğru beslenmeleri yapılması halinde 12-18 yıl kadar ömürleri olur.

Toy Poodle Yavru Bakımı

Toy Poodle köpek ırkının bakımı hem kolay hem de özel ilgi istenen bir süreçtir. Toy Poodle yavru bakımı içerisinde haftalık banyo yaptırılması gerekli olup 6 hafta aralıklara tüylerinin kesilmesi gereklidir. Hassas ve çabuk gelişen bir yapıları olan cinsin kulakları oldukça keskin duyma yeteneğine sahiptir. Parazit oluşma özelliği bulunmasından düzenli veteriner kontrolleri yaptırılmalıdır. Bakımlarının düzenli yapılmaması durumunda ağız ve diş sağlığı çabuk bozulabilir. Tüy dökmemesi yanı sıra mutlaka tüy bakımları düzenli olarak yaptırılmalıdır. Beslenmeleri de bakımları içerisinde yer almasından bu konuda da özen gösterilmelidir. Yavru Toy Poodle beslenmesi sürecinde kilo almaya müsait bir ırk olmasından dolayı kontrollü beslenmeleri gereklidir. Balık ve kafeinli besinleri severler, kuru ve yaş mamalarla beslenmeleri gerekir. Yavru dönemimden 6 hafta sonrasında ek gıda takviyelerine ihtiyaçları vardır. Mama takviyeleri 6 öğün olarak verilmelidir.

Toy Poodle Fiyatları

Toy Poodle köpek ırkı koku yapmayan ve tüy dökmeyen yapılarından dolayı evde beslemeye uygun bir ırktır. Köpeklerin sahiplenilmesi aşamasında fiyatları farlılık gösterir. İnternet üzerinden Toy Poodle köpek ırkı 2022 fiyatları ve Toy Poodle köpek ırkı 2023 fiyatlarına baktığımızda; beslenmesi, cinsiyeti, yaşı, bakımı gibi etkenlerden dolayı değiştiğini gördük.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier ırkı köpekler boyutlarına bakmadan oldukça cesur ve enerjik bir cinstir. İnatçı kişilikleri olsa da genelde kolay eğitilirler. Soğuktan çabuk etkilenmeleri ve koku yapmayan köpek ırkları olmalarından ev ortamında güvenle beslenmeleri uygundur. Sahiplerine aşırı bağlı ve koruyucu bir ırk olup tarihleri yakın dönemlere dayanır. Irkı kuzey İngiltere’de çalışan işçiler geliştirmiştir ve amaç olarak başta sıçanlar olmak üzere porsuk ve tilkilerin yakalanmasıdır. Çok uzun ve ipeksi tüyleri olmasına rağmen herhangi bir koku yapma özelliği olmaz. Yavruları siyah ve ten rengi tüylere sahiptir. Soğuğa karşı hassastırlar ve apartman yaşamı için sahiplenmesi iyi bir seçenektir. Ev ortamında oldukça aktif, sadık, zeki bir ırktır. Sahibine karşı sevecen ve sadık olmasının yanı sıra yabancılara ve diğer köpeklere saldırgan olabilirler. Eğitim konularında inatçı bir kişilikleri olmasına rağmen yatkınlık gösterirler. Tuvalet eğitimleri ve havlama konusunda sorun çıkarsa da kolay bir şekilde eğitim alabilirler.

Yorkshire Terrier Yavru Bakımı

Yorkshire yavru bakımı konusunda biraz sorun yaşanan bir ırktır. Tüy dökme sıkıntısı olmamasına rağmen tüy yapısının ipek gibi olmasından dolayı düzenli olarak bakımları yapılmalıdır. Diş ve tüy bakımı konusunda düzenli bir şekilde bakımlarının yapılması önem taşır. Ev gibi kapalı ortamlarda yaşaması ideal iken soğuk havaları sevmezler. Egzersiz ihtiyaçları olmasa da aralıklı bir şekilde yapılan egzersizler mutlu edebilir. Düzenli olarak bakımları yapılıp ırka uygun bir beslenme düzeni oluşturulması durumunda 12-15 yıl kadar ömürleri bulunur.

Yorkshire Terrier Fiyatları

Köpeklerin sahiplenmesinde fiyat aralıklarını yaşı, sağlık durumu, bakımı ve beslenmesi yanı sıra eğitimleri gibi faktörler belirler. İnternet üzerinden Yorkshire Terrier köpek ırkı 2022 fiyatları ve Yorkshire Terrier köpek ırkı 2022 fiyatlarına baktığımızda fiyatların söylemiş olduğumuz bu kriterlere göre değiştiğini gözlemledik.

Maltipoo

Maltipoo ırkı köpekler oldukça sevecen, oyunu ve kusursuz bir aile köpeğidir. Doğaları gereği koku yapmama özelliği olmasından dolayı da aile ortamında güvenle sahiplenilebilirler. Tam bir sevgi yumağı olan köpek ırkının tüy yapıları yoğun ve kıvırcık bir görünümdedir. Melez olan ırk tüy dökmeme özelliğine sahiptir. Maltese ve Toy Poodle ırklarının melezlenmesi sonucunda oluşan bir ırktır. İlgiden çok hoşlanan ırk tam bir kucak köpeğidir. Sadakati oldukça yüksek ve çocuklara karşı sevgi dolu bir ırktır. Anavatanları Amerika Birleşik Devletleridir ve kaniş olan ırkların genleri baskındır. Çok zeki olan Maltipoo ırkı tüy alerjisi olan aileler için oldukça uygundur. Soğuk hava koşullarından çok çabuk etkilenirler ve ortalama yaşam süreleri 15 yıl kadardır.

Maltipoo Yavru Bakımı

Tüy dökmeyen ve koku yapmayan bir ırk olmasından dolayı tam bir aile köpeğidirler. En önemli özelliği tüy dökmemeleri olsa da mutlaka bakımları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Haftada 2 kere tüylerinin taranması önem taşır. Özellikle Maltipoo yavru bakımı içerisinde göz sağlığına dikkat edilmelidir ki göz iltihaplarından korunmaları için tüylerinin zaman zaman kesilmesi gereklidir. Obeziteye meyilli bir ırk olmasından dolayı beslenmesi yaşına ve ırkına uygun bir şekilde kontrollü yapılmalıdır. Uyku ihtiyaçları yüksek olan Maltipoo ırkı için mutlaka özel bir alan oluşturulmalıdır. Bakımları ve beslenmeleri doğru yapılması halinde uzun ve sağlıklı bir ömürleri olur.

Maltipoo Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Maltipoo ırkı 2022 fiyatları ve Maltipoo ırkı 2023 fiyatlarının; tüy yapısı, şeceresi ve rengi gibi faktörler doğrultusunda değişiklik gösterdiğini gözlemledik.

Maltese Terrier

Maltese Terrier ırkı pofuduk tüyleri ve koku yapmama özelliğinden özellikle Türkiye’de en sevilen ırklardandır. Renkleri sadece beyaz olan Maltese ırkının başka bir renkte olması imkânsızdır. Aile üyelerine ve sahiplerine çok bağlıdırlar. Yabancılardan pek hoşlanmazlar ama saldırgan tavırları bulunmaz. İnce ince olan havlamaları iyi bir eğitimle düzene girebilir. Isırma eğilimleri gösterirler. Apartman yaşamına oldukça uygun olan bir ırktır. Anavatanları Malta olan Maltese Terrier ırkı çok eski bir köpek cinsi olarak bilinir. Oyun oynamayı seven ve çok zeki bir ırktır. Çok gürültü yaparlar ve sık havlama eğilimleri bulunur. Soğuk havalara karşı dayanıklı değildirler ve bakımları, beslenmeleri düzenli olması durumunda ortalama 12 yıl kadar yaşarlar.

Maltese Terrier Yavru Bakımı

Maltese Terrier yavru bakımı için en önemli kısım tüylerinin dolaşmaması ve deri hastalıklarının oluşmamasıdır. Bunun için mutlaka düzenli olarak taramaları gerçekleştirilmelidir. Tüyleri dökülmemesine rağmen tüy bakımları önem taşır. Yıkandıktan sonra tüylerinin kurutulması gerekli olup kurutulmaması sonrasında üşütmeleri ve sağlık sorunları oluşabilir. Bakımlarında kulakları ve gözlerinin temizlenmesi çok önemlidir. Temizlenmemesi durumunda ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Beslenmelerinde yaşına ve ırkına uygun olan Premium mamalarla beslenmeleri gereklidir. Yağlı gıdalar ve yemek artıklarından uzak durulmalıdır ki sindirim sorunları oluşabilir.

Maltese Terrier Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Maltese Terrier ırkı 2022 fiyatları ve Maltese Terrier ırkı 2023 fiyatlarının; yaş, cinsiyet, eğitim ve bakım gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğini gördük.

Morkie

Morkie köpek ırkı Maltese ve Yorkshire köpek cinslerinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkan bir ırktır. Sahiplerine çok sadık olan köpek cinsi ilgi görmekten çok hoşlanır. Oyunculukları ve korumacı olan özellikleriyle ön plana çıkan Morkie ırkı hem koku yapmama hem de kucak köpeği özelliklerinden dolayı evde bakılması en uygun olan köpeklerdendir. Anavatanları Amerika Birleşik Devletleri olup melez bir ırktır. Minyon yapıları olan Morkie cinsi köpekler dayanıklı ve çevik bir gövdeleri bulunur. Az gürültücü olan ve havlamayan özellikleri olmasından dolayı tam bir ev köpeğidirler. Fazla tüy dökmezler ve koku yapmazlar. Soğuk havalardan çabuk etkilenirler ve göz kulak enfeksiyonlarına çok yatkındırlar. Bakımları ve beslenmeleri doğru bir şekilde yapılıp uygun yaşam koşulları sağlanması durumunda ortalama 15 yıl kadar yaşam ömürleri bulunur.

Morkie Yavru Bakımı

Morkie yavru bakımı için tüy bakımları zor olmayan bir köpek ırkıdır denebilir. Haftada iki kere fırçalanmaları yeterli olup kulak ve göz sağlığına dikkat edilmelidir. Hava şartlarından çok çabuk etkilenmelerinden dolayı sık banyo yaptırılması önerilmez. Yüksek enerjileri olmasından dolayı düzenli egzersiz yaptırılmaları önerilir. Tuvalet eğitimlerinde başarılı olan ikinci cinstir. Sakin ve sosyal yapılarından kolay eğitilebilirlerken şımarmaya yatkın olmalarından dolayı eğitim sürekliliği gerekebilir.

Morkie Irkı Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Morkie ırkı 2022 fiyatları ve Morkie ırkı 2023 fiyatlarının; tüy rengi, yaş, eğitim ve şecere durumuna göre farklı fiyatlandırmalara sahip olduğunu gördük.

Shih Tzu

Shih Tzu prenses köpekler olarak anılan bir ırktır. Küçük ve oldukça dayanıklı bir yapısı olan cins sevimli ve akıllı yapısıyla günümüzde çok sevilirler. Oldukça gözü açık ve cesur bir köpek olan Shih Tzu köpekleri koku yapmayan cinslerden olmasından dolayı evde beslenmeye oldukça uygundurlar. Tek kalmaktan hoşlanmayan bir ırk olup tek kaldıklarında problemler yaşayabilirler. Diğer petlerle sorun yaşamazlar ve eğitimlerinde mutlaka inatçı özelliklerinden dolayı sabırlı olunması beklenir. Kökenleri 1600’lü yıllara dayanan Shih Tzu köpekleri kraliyet köpeği olarak nam salmış olup ana vatanları Çin’dir. Sahipleriyle ilişki kurmayı çok severler, sık havlarlar ve gürültücü bir yapıları bulunur. Bu nedenle inatçılıklarına rağmen yavru iken eğitimleri tamamlanmalıdır. Soğuk havalardan etkilenmelerinden ev dışı bir ortamda yaşamaları mümkün değildir. Beslenmeleri ve bakımları doğru yapılarak uygun yaşam koşullarında 15 yıla kadar ömürleri olabilir.

Shih Tzu Yavru Bakımı

Shih Tzu yavru bakımı aşamalarında en zorlayan kısım tüyleri olacaktır. Uzun tüylerin karışmaması ve sağlıklı olması için mutlaka her gün fırçalanmalıdır. Terrier cinsi köpeklerde olduğu gibi gözlerine gelen tüyler ara ara kısaltılmalıdır. Tüy bakımına zaman harcanmak istenmiyorsa tıraş edilmesi önerilir. Bakımlarında ayrıca dikkat edilmesi gereken nokta kulakların temiz olmasıdır. Beslenmelerinde de mama olarak her mamayı yemeyen ve seçici davranan bir köpek cinsidir. Premium mamaları yemesi önerilirken seveceği mamayı deneyerek bulabilirsiniz.

Shıh Tzu Köpek Irkı Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Shıh Tzu ırkı 2022 fiyatları ve Shıh Tzu ırkı 2023 fiyatlarının; şeceresi, aşı durumu, yaşı ve rengi gibi etkenlerin yanı sıra bakımları ve cinsiyeti gibi etkenlerden kaynaklı değişiklik gösterdiğini gördük.  

Schnauzer

Schnauzer köpek ırkı minyatür bir ırk olup alman kökenlidir. Geçmişte fare, böcek ve diğer hayvanların avlanması amacıyla kullanılan köpek cinsi burun yapıları sayesinde başarılı olarak günümüze kadar ulaşmışlardır. Sevimlilikleri, itaatkâr olması, cana yakın ve koku yapmama özelliklerinden dolayı Almanya ve Fransa’da oldukça popüler bir köpek ırkı haline geldiler. Tüy renkleri siyah beyaz kırçıllıdır. Sahiplerine çok düşkün olan Schnauzer ırkı köpekler soğuk ve sıcak havalardan çok etkilenirler. Bu nedenle ev ortamında yaşamaları en ideal yaşam ortamı olur. Bakımları ve beslenmeleri doğru yapılarak ideal bir yaşam alanı oluşturulmasında 15 yıla kadar ömürleri olacaktır. Sosyal canlılar değildirler ve yabancılarla, diğer hayvanlarla mesafeli davranışları bulunur. Hareketli, aktif, cesur bir yapıları olup çok zekilerdir. Bu nedenle eğitimlerinde zorluk yaşanmaz. Av ve bekçilik konularında son derece başarılı bir ırktır ve yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

Schnauzer Yavru Bakımı

Schnauzer köpekler tüy yapıları gereği az tüy döken köpekler sınıfındadırlar. Bu nedenle Schnauzer yavru köpek bakımı sürecinde tarama gerektirmeden tıraş ettirilmeleri fayda sağlayacaktır. Gerektiği zaman yıkanmaları yeterli olup göz çevresi özenle tıraş edilmelidir. Tüyleri de dökülmemesinden dolayı haftada 1-2 kez fırçalanması yeterli olur.

Schnauzer Fiyatları

İnternetten araştırma yaptığımızda Schnauzer köpek ırkı 2022 fiyatları ve Schnauzer köpek ırkı 2023 fiyatlarının; şeceresi, bakımı, sağlık durumu ve yaşı gibi etkenlerden dolayı farklılık gösterdiği sonucuna vardık.

Doodle

Doodle köpek ırkı Toy Poodle ve Golden ırkının melezlenmesiyle oluşurken farklı görünümü, zekâsı ve koku yapmama özellikleriyle dikkat çeker. Anavatanı Avustralya olan ırk doğal köpek cinslerinden değildir. Dünyanın en zeki köpeklerinden olan ırk sakin, uyumlu ve fazla havlamazlar. Eğitimlerine hemen adapte olan bir yapıları olup sosyal canlılardır. Çok az tüy döken bir yapıları bulunur.  Bu nedenle alerjik bünyeli kişilerin tercih etmesi faydalı olur. Koku yapmaması ve tüy dökmeyen bir yapıları olmasından ev ortamında rahatlıkla beslenebilirler. Sahiplerine çok bağlı olmalarına rağmen korumacı değildirler.

Doodle Yavru Bakımı

Doodle yavru bakımı diğer köpeklere nazaran oldukça kolay bir şekilde gerçekleşir. Tüy dökme ve salya sorunu olmamasından dolayı bakımlarında sorun yaşanmadan pratik bir şekilde uygulanabilir. Genel sağlıkları iyi olup günlük egzersizleri yapılması durumunda 15 yıla kadar ömürleri olabilir. Haftalık ya da iki haftada bir kere tüylerin fırçalanması tüy sağlığı açısından önemlidir. Tırnakları düzenli kesilmelidir ve ağız diş sağlığı için düzenli olarak dişleri fırçalanarak veteriner kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Doodle Köpek Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Doodle köpek ırkı 2022 fiyatları ve Doodle köpek ırkı 2023 fiyatlarının; şeceresi, yaşı, cinsiyeti ve sağlık durumu gibi etkenlerin yanı sıra eğitimleri gibi kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğini gözlemledik.

Cavapoo

Cavapoo köpek ırkı son derece arkadaş canlısı ve enerji dolu olan bir cinstir. Sahiplerine çok bağlı olmalarından yalnız kalmaktan hoşlanmazlar ve sürekli oyun oynamak isterler. Koku yapmama özellikleri ve havlama eğilimlerinin düşük olmasının yanı sıra eğitilebilir olmalarından dolayı tam bir aile köpeğidirler. Karışık ırk köpekler arasında yer alan Cavapoo ırkı köpekler küçük boyutlarına rağmen son derece atletik bir yapıya sahiptirler. Eğitilmeleri düzeyleri yüksek olan köpek cinsinin yavru oldukları dönemde eğitim almaları önem taşır.

Cavapoo Yavru Bakımı

Tüylerinin az dökülmesi, sağlık sorunu yaşamamaları ve salya sorunları olmaması nedeniyle Cavapoo yavru bakımı son derece kolaydır. Kilo alma potansiyelleri olmasından dolayı beslenmeleri yaşına ve cinsine uygun olan Premium mamalarla olmalıdır. Kontrollü bir şekilde beslenmeleri ve bakımlarının düzenli yapılması durumunda 15 yıl kadar uzun bir ömürleri olabilir.

Cavapoo Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Cavapoo köpek ırkı 2022 fiyatları ve Cavapoo köpek ırkı 2023 fiyatlarının çeşitli kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğini gözlemledik.

Cockapoo

Cockapoo köpek ırkı son derece meraklı ve koku yapmama özellikleri olan bir cins köpektir. Boyutları ve özelliklerinden dolayı ev yaşamına oldukça uygun bir ırktır. Çocuklarla iyi geçinirler ve son derece dost canlısıdırlar. 1900’lü yıllarda ortaya çıkan melez ırk Cockapoo minyatür, standart, Teacup toy ve toy olarak 4 çeşit boya sahiptir. Kaniş ve Cocker ırklarının karıştırılmasıyla ortaya çıkan bir ırktır. Ayrılık kaygısından oldukça muzdarip olmalarından yalnız kalmaktan hoşlanmayarak davranış sorunları yaşayabilirler. Yetişkinliğe ulaştıklarında insanlarla terapi seanslarında kullanılabilirler.

Cockapoo Yavru Bakımı

Tüy dökmeyen ve köpek kokusu oluşturmayan Cockapoo yavru bakımı kolay olup sahiplerini zorlamazlar. Tüy dökmeyen bir ırk olmasından hipoalerjenik özellik taşır. Bakımları kolay olsa da tüylerinin günlük fırçalanması fayda sağlayacaktır. Yavru ve yetişkin fark etmeden sıklıkla yıkanmamaları önerilir ki ciltlerinde olan yağlı tabaka yok olarak koruyuculuğunu kaybetmesin. Günlük mama ve su kapları mutlaka temiz olmalıdır. İnsan yaşamına kolay bir şekilde uyum sağlayabilirlerken bakımları da bir o kadar kolay bir şekilde gerçekleşir. Eğitimleri yavru oldukları dönemde itaat ve tuvalet eğitimiyle başlamalıdır. Beslenmelerinde de enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ve kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Mamaların içerikleri de yüksek protein ağırlıklı yaşına ve cinsine uygun olanlardan olmalıdır.

Cockapoo Fiyatları

İnternet üzerinden araştırma yaptığımızda Cockapoo köpek ırkı 2022 fiyatları ve Cockapoo köpek ırkı 2023 fiyatlarının yetişkin ve yavru olarak farklılık gösterdiği sonucuna vardık. Bu türler ve yavruları hakkında daha detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz: https://www.patibul.com/1/kopek-ilanlari
Koku Yapmayan Köpek Cinsleri ve Özellikleri