İstanbul Havalimanı’ndan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

- Yazdir
- Arttir - Azalt
- Yorum 0
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için İstanbul Havaalanı’ndan uğurlama programı düzenlendi. Hacı adaylarına İstanbul Havaalanı işletmesi İGA tarafından gül dağıtıldı. İstanbul Havaalanı Gidiş Terminali’nde gerçekleştirilen törene, 286 hacı adayının yanı sıra, hacı adaylarının yakınları ile vatandaşlar katıldı.
35 gün hastanede yattım
10 sene önce hacca gitmek için yazıldığını belirten Ayfer Gül, “1 sene önce Covid-19 sebebiyle 35 gün entübe oldum. Ondan sonra nefes borumdan ameliyat oldum. Çok sıkıntılı süreçler geçirdim. 3 gün önce de kızım nişanlandı. Rabbim 3 gün arayla bu mutluluğu nasip etti. Rabbim inşallah layıkıyla hac vazifemizi yerine getirmeyi nasip etsin. 10 sene önce yazılmıştım. Pandemi sebebiyle ertelendi. Bu arada Covid-19 oldum, 35 gün hastanede yattım. Entübe oldum” şeklinde konuştu.
13 senedir bekliyordum
Eşi Recep Beyazıt ile beraber hacca giden Sündüz Beyazıt, “Allah’ım herkese nasip etsin, bu şekilde hacca gitmeyi 13 senedir bekliyordum. Çok duygusalız, Allah’ım oralara kavuşmayı nasip etsin herkese inşallah. Bütün Müslüman ümmeti için dua edeceğiz orada. Çocuklar için de edeceğiz. Hem mutluyum hem de çocuklarımdan ayrıldığım için üzgünüm. Çocuklarım için, tüm ümmeti Muhammed için duacıyım inşallah. Allah’ım gitmeye nasip etsin” şeklinde konuştu.
Orada Cumhurbaşkanımıza dua edeceğim
Pandemiden önce hacca gitmeye hak kazanan fakat iki sene beklemek mecburiyetinde kaldığını anlatan Kudret Çobanoğlu ise, ”14 yıldır bekliyorum. 12’inci senemde çıkmıştı ama maalesef pandemi gelince gidemedik. Yani meydana gelir anlatılmaz diyeyim. Orada vatanım için, askerlerim için, Cumhurbaşkanım için, millet için, tüm Müslümanlar için, herkes için dua edeceğim inşallah. Allah sağlık sıhhat versin, devletimize, milletimize zeval vermesin. Bayrağımızı indirtmesin. Ağlamamak için zor duruyorum. Çok mutluyum, Allah her isteyene nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Törenin sonunda İstanbul Havaalanı işletmecisi İGA, hacı adaylarını güllerle uğurlarken, 286 hacı adayı ve Diyanet görevlileri, pasaport kontrolü ve işlemlerin tamamlanmasının sonrasında kutsal topraklara gitmek için yola çıktı.