Hülya Hökenek Aslen Nereli, Eşi Kim? Hülya Hökenek Biyografisi ve Estetiksiz Hali

Fatih Altaylı ile beraber terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve Kuzey Irak Yönetimi lideri Mesut Barzani ile röportaj yaparak dikkat çeken Hülya Hökenek Habertürk'te kariyerine devam etmektedir. Peki Hülya Hökenek aslen nereli, Kürt kökenli mi, kaç yaşında, kiminle evli, eşi kim? Hülya Kökenek abisi, babası, ablası, hayatı ve merak edilenler haberimizde...

Hülya Hökenek Aslen Nereli, Eşi Kim? Hülya Hökenek Biyografisi ve Estetiksiz Hali
Doğum tarihi: 1 Ocak 1988 Doğum yeri: Şırnak Cizre Boyu-kilosu: 1.69 m, 58 kg Eğitimi: Akademi İstanbul Eşi: Kamer İncedursun Küçük yaşlardayken ailesiyle İstanbul’a göç etti ve İstanbul’da büyüdü. Akademi İstanbul’da Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü okudu. Bir dönem Londra’da yaşayarak yabancı dil eğitimi ve London Institute Fast Track Journalism’de eğitim aldı. Bilardo ve Satranç oynamayı seven Hökenek aynı zamanda Beşiktaş taraftarıdır. İyi seviyede İngilizce ve Kürtçe konuşabilmektedir. Hasan Saltık’ın yakın dostu olması sebebi ile müzik bilgisinin de gelişmesinde onun rolü olduğunu aktarmıştır. Temizlik ürünlerine gelen zamlara ilişkin Ocak 2021’de sunduğu bir haber esnasında diş macunu fiyatlarının çok fazla yükseldiğini anımsatan HaberTürk TV spikeri Hülya Hökenek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında temizlik ürünlerine talebin artmasıyla birlikte fiyatların da artmasından dert yakındı. Hülya Hökenek, diş macunlarında yüz lirayı geçen ürünlerin bulunduğunu vurgulayarak, ‘Bu fiyatlar gerçek mi? Hangi fiyatın üzerinde aldınız da zarardasınız?’ gibi cümlelerle tepkisini dile getirmişti. Aralık 2020’de ise İstanbul’daki evinde yakılarak öldürülen 48 yaşındaki akademisyen Dr. Aylin Sözer’le ilgili haberi sunan Hülya Hökenek, Türkiye’de aynı gün içerisinde 3 tane kadın cinayeti yaşandığını anımsatarak, kadın cinayetlerinin politik olduğunu iddia etti. ‘Lanet olsun bu erkek düzenine’ diye tepki gösteren Hülya Hökenek, ‘Gaddarca, vahşice başımızda olan bu erkek düzenine ve gaddarlığı kendinde vahşiliği kendinde hak gören o erkek düzenine lanet olsun’ ifadelerini kullandı. Hökenek "Şu an titriyorum. Emine Bulut'un o çığlığıyla öldürülen tüm kadınlar adına ben şahsen kendi adıma utanıyorum. Yetkililerin de utanması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar öldürülen tüm kadınların çığlığını içimde hissediyorum" diye konuştu.

HÜLYA HÖKENEK KARİYER

Meslek khayatına Fatih Altaylı’nın desteği ile Kanal D’nin Teke Tek programında muhabirlik yaparak başladı. Fatih Altaylı ile beraber Abdullah Öcalan’ın yakalanmadan önceki son röportajını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Mesut Barzani ile de röportaj yaparak kısa sürede bu meslekte kendini kanıtladı. Ardından BRT kanalının habercilik alanında görev yaptı. BRT kanalının kapanmasının ardından Londra’ya taşındı. Bir süre Londra’da kaldıktan sonra Kanal 7’de görev alarak 3 yıl boyunca haber sunumlarında yer aldı. Kanal 7 ‘den ayrıldıktan sonra Kanaltürk kanalına geçiş yaptı ve burada 8 ay boyunca ana haber bülteninin sunumunu üstlendi. Daha sonra TRT Haber kanalına transfer oldu. TRT Haber’de 5 yıl görev alarak ana haber bültenini ve 45 Dakika isimli programı sundu. 2018 yılında Habertürk kanalında çalışmaya başlayarak haber bültenlerinde görev aldı. Bunun yanında Gün Ortası ve Enine Boyuna isimli programların sunuculuğu üstlendi. Günümüzde hala Habertürk kanalında görevine devam eden Hökenek, burada Gün Ortası ve Enine Boyuna isimli programları sunmaya devam etmektedir.

HÜLYA HÖKENEK BARZANİ VE ABDULLAH ÖCALAN RÖPORTAJI

Fatih Altaylı ile beraber 1997 yılında Beyrut’ta giden Hülya Hökenek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan yakalanmadan önce son röportajı yaptı. Bebek katili Öcalan'ın röportajından sonra Erbil’de Mesut Barzani ile de röportaj yaptı. KanalTürk televizyonunda Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Hülya Hökenek, televizyon kariyerinin ilk yıllarında Fatih Altaylı ile beraber terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve Kuzey Irak Yönetimi lideri Mesut Barzani ile röportaj yaparak dikkat çekti. Hülya Hökenek’in Barzani ile birlikte çekildiği fotoğraf, ileriki yıllarda sosyal medyada farklı şekilde lanse edilse de birçok gazeteci Hökenek’e destek vererek, Barzani’nin o dönem Türkiye ile yakın ilişki içerisinde olduğunu hatırlatmıştı.

'PEŞMERGE SEVİLMEZ Mİ" PAYLAŞIMI OLAY OLDU!

Habertürk program sunucusu Hökenek'in 2014 yılında Mesut Barzani ile çekildiği fotoğrafı ortaya çıktı. Bir gazetecinin Barzani ile fotoğrafı anlaşılabilir ama Hökenek'in fotoğrafı "peşmerge sevilmez mi" notuyla paylaşması takipçilerinin tepkisini çekti. Habertürk'ün program sunucusu Hülya Hökenek'in PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslim'e başsağlığı dilediği mesajları ortaya çıktı. Mesut Barzani ile çekildikleri fotoğrafı paylaşan ve "Peşmerge sevilmez mi?" yorumu yapan Hülya Hökenek'in skandal bir paylaşımı ortaya çıktı. Terör örgütü PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslim'in oğlunun YPG saflarında çatışırken öldürülmesinin ardından başsağlığı dileyen Hökenek, işgal altındaki bölgeye de "güvende olsun" mesajı paylaştı. Hökenek, 9 Ekim 2013 tarihinde Kürtçe yazılmış bir tivit attı. Hökenek PKK'ya yakın biri olduğu anlaşılan "idrs_pmk" adlı kullanıcının sözlerini alıntıladı. Paylaşımda, "Salih Müslim'in oğlu bugün savaşta hayatını kaybetti. Allah ona rahmet eylesin, ülke güvende olsun" sözleri yer aldı.

HÜLYA HÖKENEK KÜRT KÖKENLİ Mİ?

Cizre'de dünyaya gelen başarılı sunucu Hülya Hökenek'in Kürt olduğu ve erken yaşlarda İstanbul'a taşınmasına rağmen çok iyi derecede Kürtçe konuştuğu bilinmektedir.

HÜLYA HÖKENEK VE HİLAL KAPLAN ARASINDA SERT POLEMİK

Hülya Hökenek en son programında ağırladığı konuklarla konuştuğu esnada aleyhinde konuşmalar yapıldığı gerekçesiyle canlı yayına bağlanan Hilal Kaplan ile sert bir polemik yaşamıştı. Hilalk Kaplan, Hülya Hökenek'in Fatih Altaylı'yı Abdullah Öcalan ile Suriye'de buluşturan isim olduğunu söylemişti.

HÜLYA HÖKENEK ANNESİ KİM?

HÜLYA HÖKENEK BABASI KİM?

Babası küçüklüğünden bu yana onun avukat olmasını istemiş fakat sunucu en başından beri hukuk okumak istemediğini gazeteci olmak istediğini söylemiştir. Babasıyla girdiği mücadeleyi kazanan Hökenek, 12 Eylül mağduru bir babanın çocuğu olduğunu hatırlatarak 'Keşke babamı dinleseydim de Hukuk okusaydım' şeklinde düşüncelere girdiğini zamöan zaman belirtiyor

HÜLYA HÖKENEK ABİSİ VE ABLASI KİMDİR?

Abisi Faruk Hökenek Kalp cerrahı, ablası Aysun Hökenek ise eczacıdır.

HÜLYA HÖKENEK EVLİ Mİ? KAMER İNCEDURSUN KİM?

Hülya Hökenek 2018 yılında Kamer İncedursun ile evlendi. https://www.instagram.com/p/BpvTek5hTDf/ Kamer İncerdursun 1988 yılında dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölümde Yüksek Lisans yaptı. Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV bölümünde 2017 yılında doktora yaptı. Adını Sen Koy, Kırgın Çiçekler dizileri ile Bugün Dünden Daha Güzelsin belgeselinin yapımında görev aldı.

HÜLYA HÖKENEK SOSYAL MEDYA HESABI

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hulyahokenek, Twitter'da @hulyahokenek kullanıcı adıyla yer almaktadır.

HÜLYA HÖKENEK ESTETİKSİZ HALİ

Açıkça belirtmese de ufak tefek estetik müdahaleler yaptırdığı özellikle dudaklarında değişim olduğu seyirciler tarafından dile getirilmekte. Programları -45 Dakika -Gün Ortası -Enine Boyuna -Habertürk Gündem

HÜLYA HÖKENEK HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

-moderator değilde, çok konuşmaya and içmiş bir katılımcı gibi. bi sus be kadın. -susmayan spiker. tek kendisi konuşacaksa konuk niye çağırıyor programa acaba? -haber sunmasını, konuşmasını beğeniyorum. kendisini izlemek ve dinlemek bence keyifli. bağırarak, tonlayarak insanı azarlar gibi haber sunan spikerlerden değil. -habertürk rejisi tarafından göğüs dekoltesi zorla kapattırılan sunucu. habere girmeden önce dekolte net bir şekilde görülürken, haber bitip stüdyoya bağlanılınca gömlek düğmesini iliklediği gözüküyordu. bu tavrından dolayı habertürk yönetimini şiddetle kınıyorum -moderatör olarak sevmediğim bir kadın saçma sapan sorularla, kurgulanmış araya girişleriyle ne bilime saygısı olduğunu ne de yaptigi programın amacına ulaştığıni düşünüyorum fakat ; kadının dekoltesi var diye uyarı alması haberi kadar saçma bir şey olamaz kadının dekoltesi yok. gömleğinin yakası bir spiker için formal durmuyor denebilir ama iki durumda da durmuyor yani bir düğme kapatması olması gereken formaliteye katkı sağlamadığı gibi, olmayan dekoltesine de bir avantaj sağlamamış. -abla akut kelimesini kim öğretti allasen sana. sabah öğlen akşam kesin yapıştırıyorsun bir şekilde. dünyanın en kötü moderatörü. insanların tam da en kritik şeyi söyleyeceği noktada sözlerini keser ve konuyu dağıtır. bırak proflar anlatsın işte çin aşısının gerçek hayat verisini. konuşturmadın, ne biçim moderatörsün. edit: akut diye bir kelime öğrenmişsin, aferin sana -Aşırı hisli ve romantik tonda konuşan bir haber spikeri. -Habertürk’te Enine Boyuna adlı programını yöneten moderatör. -Çok hoş bir bayan. TRT’den beri kendisini takip ederim gayet başarılı bir sunucu fakat söz konusu moderatörlük olunca sinirlerim az bozulmuyor değil. Konukların çok önemli tespitler yaptığı anlarda ani çıkışları oluyor ve lafı çok fazla geveliyor.
Hülya Hökenek Aslen Nereli, Eşi Kim? Hülya Hökenek Biyografisi ve Estetiksiz Hali