Yardımcı Hizmetler Sınıfına Düzenleme Teklifi Meclis'e Sunuldu

Yardımcı Hizmetler Sınıfına Düzenleme Teklifi Meclis'e Sunuldu

Yardımcı hizmetler sınıfındaki lise mezunu memurların GİH sınıfına geçirilmesini öngören kanun teklifi Meclis'e sunuldu.

24.07.2025 14:00

Devlet memurlarını doğrudan ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu personelinin durumunu değiştirecek kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Teklif, uzun süredir tartışılan ve memurların beklentiyle takip ettiği bir düzenlemeyi gündeme taşıyor.

Kimleri Kapsıyor?

Ankara Milletvekili İdris Şahin tarafından hazırlanan teklif, fiilen yardımcı hizmetler sınıfında çalışan ve en az lise mezunu olan personeli kapsıyor. Tek seferlik uygulanacak düzenleme ile bu memurlar, Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfına geçirilerek memur unvanlı kadrolara atanacak. Böylece, mevcut görev ve unvanları daha üst statüye taşınacak.

Yardımcı hizmetler sınıfındaki personel, yıllardır görev tanımları, maaş ve özlük hakları açısından diğer sınıflardaki memurlara göre dezavantajlı durumda bulunuyordu. Bu düzenleme, hem maaşlarda iyileştirme hem de kariyer basamaklarında ilerleme imkânı sağlayacak. Ayrıca, bu personelin özlük hakları ve sosyal haklarının da GİH sınıfındaki memurlarla eşitlenmesi hedefleniyor.

Kanun teklifinin, önümüzdeki günlerde TBMM komisyonlarında görüşülmesi ve ardından Genel Kurul’a sunulması bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde, yaklaşık yüz binlerce kamu çalışanının statüsü değişmiş olacak.

Sıradaki Haber Yükleniyor