TBMM'de "Milli Dayanışma" Mesaisi: Kritik Raporda Sona Gelindi

TBMM'de "Milli Dayanışma" Mesaisi: Kritik Raporda Sona Gelindi

Başkanlığı, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalarda nihai aşamaya geçildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, komisyonun hazırladığı raporun önümüzdeki günlerde oylanarak Meclis Başkanlığı'na sunulacağı belirtildi.

04.02.2026 21:00 | Son Güncelleme : 04.02.2026 17:20

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonda yer alan siyasi parti gruplarının temsilcileriyle bir araya gelerek hazırlanan rapor taslaklarını inceledi.

Bugüne kadar toplamda 5 ayrı toplantının gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, partilerin sunduğu önerilerin büyük bir titizlikle değerlendirildiği ifade edildi.

Nihai Şekil Veriliyor Sırada Oylama Var

Meclis Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede sürecin takvimine ilişkin şu detaylara yer verildi:

Siyasi partilerin hazırladığı raporlar çerçevesinde belirlenen konular, tüm boyutlarıyla ele alınmaya devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan komisyon toplantısında rapora son şekli verilecek.

Komisyon üyelerinin oylamasının ardından rapor, resmi olarak TBMM Başkanlığı’na teslim edilecek.

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmaları, Türkiye’nin demokratik standartlarını güçlendirmek ve toplumsal uzlaşı zeminini genişletmek adına büyük önem taşıyor.

Partiler arası koordinasyonun sürdüğü bu süreçte, raporun içeriğinin önümüzdeki siyasi gündemi de şekillendirmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor